Konya’da rağbet görüyor! İşte güncel fiyatlar

Son zamanlarda sedirlerin ve duvar yastıklarının yerini lüks mobilyalar almıştı. Fakat oturma alanı ve misafir ağırlama konusunda sıkıntı çeken Konyalılar geri dönüş sağlıyor. Sedirin daha geniş oturma alanı olduğu için mobilyalara nazaran daha çok tercih edilmeye başladı.
Konya’da rağbet görüyor! İşte güncel fiyatlar

Konya esnafı mutlu

Konya Bedesten Çarşısı esnaflarından Mesut Yılmaz, “Mesleğimiz yorgan, minder ve şark odası üzerine ve 13 yıldır bu işi yapıyoruz. Şu anda sedire yoğun bir talep var. Konya halkı duvar yastığı ve sedire geri dönüş sağlıyor. Bunu nedeni ise oturma grubuna 7 kişi otururken, sedire 15-17 kişi oturabiliyor.

2-001.jpg

Kumaşlarımızı ve süngerlerimizi İstanbul ve Bursa‘dan alıyoruz. Yoğun ilgi gösteren müşterilerimiz bizim için değerli. Konya‘da yeniden yaşatılan esnaf olarak siparişlerimizi özenle hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Yorganların ise kışlık, yün ve elyaf türleri olduğunu söyleyen Yılmaz, en rahat tür ise yün olduğunu ve alerjisi olan müşterilerin yün yorgan kullanma taraftarı olmadıklarını belirtti.

3-001.jpg

Fiyatlar artış gösterdi

Her şeyde fiyat artışı olduğunu belirten Yılmaz, “Her şeyde fiyat artışı olduğu gibi, bir yıl içerisinde bizimde fiyatlarımızda değişiklikler oldu. Bir yorganın fiyatı şu anda 650-700 TL civarında.

5.jpg

Yorganın kullanım süresi çok uzun olduğu için fiyatı uygun geliyor. Yastık fiyatı takım olarak (12 adet) 2000-2500 TL arasında. Sedir fiyatlarımız ise kumaş kalitesine göre değişiyor. Yer sedirinin metre fiyatı 1500-2250 TL arasında değişiyor. Sandıklı sedirler ise 3500-4500 TL arasında değişiyor.” diye konuştu.

•REYHAN BİNGÖL

Etiketler :