Konya’da renkli görüntüler! İlgiyle takip edildi

Konya'da “38. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı” büyük coşkuyla kutlandı.

Konya’da renkli görüntüler! İlgiyle takip edildi

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından gerçekleştirilen “38. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı” büyük coşkuyla kutlandı.

38-ahilik-haftasi-ve-esnaf-bayrami-1.jpg

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (KONESOB) düzenlediği “Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı” büyük coşkuyla kutlandı.

38-ahilik-haftasi-ve-esnaf-bayrami-5.jpg

Etkinlikler kapsamında Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne (KONESOB) bağlı oda Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar, Mevlâna Bulvarı'nda bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı eşliğinde tarihi Kapı Cami'ne kadar "Ahi Esnafı Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

38-ahilik-haftasi-ve-esnaf-bayrami-3.jpg

YILIN AHİSİ ŞED KUŞANDI

Şed kuşanma töreninin yapıldığı programda yılın Türkiye ahisi Mustafa Iriş, yılın Konya kalfası Enes Altan ve yılın Türkiye çırağı seçilen Rahimenur Altın’a ödülleri verildi.

38-ahilik-haftasi-ve-esnaf-bayrami-4.jpg

Programa Konya Valisi İbrahim Akın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, il müdürleri, esnaflar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

38-ahilik-haftasi-ve-esnaf-bayrami-2.jpg

38-ahilik-haftasi-ve-esnaf-bayrami-6.jpg