Konya'da Sivil Toplum Kuruluşlarından İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan tarafından Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınadı.
Konya'da  Sivil Toplum Kuruluşlarından İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu; "Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde aşırı sağcı İsveçli siyasetçi Rasmus Paludan’ın Kur’ân-ı Kerîm’i yakmasına İsveç makamlarının izin vermesini lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz" denildi.

"İsveç'i uyarıyor ve bu hadsiz eylemi tekrar tel'in ediyoruz"

Yapılan yazılı açıklamada; "Polis koruması altında Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ateşe vermesi kabul edilemez ve hukukla bağdaştırılamaz. Bu, ırkçı aynı zamanda nefret suçunu kapsayan bir eylemdir.Fikir ve düşünce hürriyeti ile bağdaştırılamaz. İsveçte ki Türkiye Büyükelçiliğinin önünde yapılan provakatif eyleme müsaade eden ve NATO'ya katılmak için başvuruda bulunan İsveç hükümeti Nato müracaat sürecinde olduğunu bilmelidir. Gazi meclisimizin de İsveç’in NATO ya üyeliği yönünde olumlu bir karar vermeyeceğini düşünüyoruz.10 milyon nüfuslu İsveç’in Terör, özellikle PKK/PYD kılcal damarlarına kadar sızdığı görülmektedir. Çeşitli bahanelerle Türkiye kamuoyunu rahatsız edecek davranışlarda bulunmaması konusunda İsveç'i uyarıyor ve bu hadsiz eylemi tekrar tel'in ediyoruz" ifadelerini yer verildi.

Etiketler :