Konya'da siyasi partilerde aday adaylığı mesaisi! Kimler hangi partiden başvuru yaptı?

Türkiye 14 Mayıs’ta 28. Dönem Milletvekili seçimleri için sandığa gidecek. Seçimlerin heyecanı sürerken Konya’da siyasi parti teşkilatlarında aday adaylığı yoğunluğu yaşanıyor. Başta AK Parti olmak üzere siyasi partilerde aday adayı listelerindeki yoğunluk dikkat çekiyor. Konya'da kimler hangi partiden başvuru yaptı? İşte ayrıntılar...
Konya'da siyasi partilerde aday adaylığı mesaisi! Kimler hangi partiden başvuru yaptı?

MHP’DE ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI SÜRÜYOR

Uzun yıllardır ülkücü hareketin içerisinde yer alan ve çeşitli görevlerde bulunan Uzm. Matematik Öğretmeni, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Konya Şube Başkanı Süleyman Nur, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) aday adayı olmak için bulunduğu kamu görevinden istifa etti. Esin Kara, Ramazan Arslantaş ve Yasin Yakar’ın da aday adaylığı başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

BBP İL BAŞKANI SEÇGİN İSTİFA ETTİ

Uzun yıllardır Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanlığı görevini sürdüren Osman Seçgin, BBP’den Konya milletvekili aday adayı olmak için il başkanlığı görevinden istifa etti. Yazılı bir açıklama yapan Seçgin, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olmak için istifa ettiğini duyurdu. BBP Konya İl Başkanlığına ise oy birliği ile Av. Abdülhamid Kutalmış Özcan seçildi. BBP’de Fatih Mehmet Kuz’un da aday adayı olduğu öğrenildi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDE İKİ İSİM ÖNE ÇIKTI

Cumhur İttifakı’na katılıp katılmayacağı merak konusu olan Yeniden Refah Partisi’nde ise Konya Milletvekili Aday Adaylığı için Ali Camgöz ve Turan Pekkirişci’nin isimleri öne çıktı.

MİLLET İTTİFAKI’NDA ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ SÜRÜYOR

Millet İttifakı’nın Konya’da seçimlere hangi partinin listesiyle gireceği merak konusu olurken, kulislerde pek çok isim öne çıkıyor.

Buna göre CHP’de Ali Sayar, Gülsüm Filorinalı, Bülent Ecevit Tatlıdil, Barış Bektaş, Rıdvan Şenyurt, Galip Polat, Veysel Gönülal; İYİ Parti’de Mustafa Sırrı Demirel, Muammer Çağlayan, Nazmi Sırıt; Saadet Partisi’nde Ali Ayata, Hasan Hüseyin Çalı, Mahmut Sami Büyükyılmaz, Muhammed Ali Can, Muhammed Uzun; Gelecek Partisi’nde Hasan Ekici, DEVA Partisi’nde Ahmet Elden, Arif Durmuş, Seyit Karaca isimleri öne çıkıyor.

ATA İTTİFAKI

Ata İttifakı’nda yer alan Zafer Partisi’nde ise Ahmet Yetkin, Mehmet Turan Genç, Mehmet Alagöz isimleri ön planda. BTP için ise Hasan Öztürk ismi konuşuluyor.

Etiketler :