Konya’da soğuklar kapıda! Uzmanından kış uyarısı

Konya’da kış kapıya dayanırken doğalgaz sorunu yetmiyormuş gibi bu sefer eski kombi satışları gündeme geliyor. Rafet Ergin, vatandaşların yoğuşmalı kombiler tercih etmesi gerektiğini söyledi.
Konya’da soğuklar kapıda! Uzmanından kış uyarısı

Konya’da kış ayları yaklaşırken vatandaşlar doğalgaz ve kombi telaşına girdi. Kombi alırken markalara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Konya Bedesten Çarşısı esnaflarından Rıfat Ergin, “Piyasada çıkma kombi satışları çok yükseldi. 10 yıllık veya 20 yıllık kombiler, ikinci el fiyatlarında satışa sunuluyor. Buna kesinlikle dikkat edilmeli. Vatandaşlar yoğuşmalı kombiler tercih etmesi lazım” ifadelerini kullandı.

rafet-ergin.jpg

Doğalgaz tasarrufu için gelen uyarı

Hem faturadan tasarruf etmek hem de ideal sıcaklıkla ısınmak için kış ayları başlamadan peteklerin temizlenmesini öneren Ergin, “Kış aylarına girmeden önce kombi ve tesisatları mutlaka bakımlarını yapmaları lazım” diye uyardı.

d86c52ac-0a5f-44b9-9b49-69c1ebce77a4.jpg

Bir diğer tasarrufun ise termostatik vana takılması olduğunu söyleyen Ergin, ”Termostatik vana kullanıldığı vakit, su akışını sıcaklık değişimlerine göre ayarlayarak, oda sıcaklığını kontrol etmiş olursunuz. O yüzden önce kombi bakımlarınızı yapın sonra termostatik vanayı taktırdığınızda, faturalarda gözle görülebilecek değişiklikler görürsünüz” ifadelerini kullandı.

3b0aba65-f5a4-41d1-a4fe-55f29a5ef8ea.jpg

Kaynak:YENİ HABER

Etiketler :