Konya'da trafiği rahatlatacak üç cadde ve altgeçit bu yıl hizmete girecek

Konya'da trafiği rahatlatacak Alpaslan Türkeş, Karabağ ve Kazakistan Caddeleri ile Taşköprü Altgeçidinde son durum... Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yapımını Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürdükleri bu caddetlerde incelemelerde bulundu.
Konya'da trafiği rahatlatacak üç cadde ve altgeçit bu yıl hizmete girecek

Konya'da Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Alpaslan Türkeş, Karabağ ve Kazakistan Caddeleri ile Taşköprü Altgeçidinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yapımını Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürdükleri Alpaslan Türkeş, Karabağ ve Kazakistan caddeleri ile Taşköprü Altgeçidinde incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Kavuş, sadece ilçenin değil tüm şehrin trafik yoğunluğunu önemli ölçüde rahatlatacak caddelerin ve altgeçit çalışmalarının yıl bitmeden tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi.

Konya'da trafiği rahatlatacak üç cadde ve altgeçit bu yıl hizmete girecek

"Üç cadde ve altgeçit yıl bitmeden hizmete sunulmuş olacak"

Başkan Mustafa Kavuş, bu üç caddenin ve yenilenen Taşköprü Altgeçidinin sadece Meram'ın değil tüm Konya'nın trafik yoğunluğunu azaltmak ve ulaşım konforu için büyük yarar sağlayacağına işaret etti.

Başta zorlu kamulaştırma süreci ve uzun bir çalışmadan sonra 3.5 kilometre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki Alpaslan Türkeş Caddesinde asfaltlamanın tamamlandığını kaydeden Başkan Kavuş, "Caddede parke, bordür, bisiklet yolu ve sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar da en kısa zamanda tamamlanarak Alpaslan Türkeş, Karabağ ve Kazakistan caddelerimiz bu yıl bitmeden hizmete sunulmuş olacak. Bu yollar sadece Meram Bölgesi için değil tüm şehri yakından ilgilendiren ve tüm şehrin trafiğini rahatlatacak alternatif yollar. Bu önemli proje için Konya Büyükşehir Belediyesine ve Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a teşekkürü bir borç bilirim" diye konuştu.

Konya'da trafiği rahatlatacak üç cadde ve altgeçit bu yıl hizmete girecek

"Taşköprü Altgeçidi yeni haliyle çok daha konforlu bir ulaşım sağlayacak"

Proje çerçevesinde Taşköprü Altgeçidinin de revize edildiğini kaydeden Başkan Mustafa Kavuş, altgeçidin daha önce dar ve eğimli olduğunu hatırlatarak, "Kullanışı zor bir yoldu. Zamanın şartlarında bu şekilde yapılması gerekiyordu ama şimdi bu sorun da çözülüyor. 3 yeni caddenin birbirine bağlandığı noktada geniş bir altgeçit olacak. Şu an çalışmaları başladı, kazıkları çakılıyor. Yıl bitmeden buranın da tamamlanması planlanıyor. Artık kullanımı çok daha konforlu olacak, şehir merkezi Seydişehir-Antalya Çevre Yolu'na bağlanacak. Deprem felaketinden sonra sıklıkla söylediğimiz şey şuydu; "kentsel dönüşüm ve ulaşım hizmetlerinde hızlanacak hatta gerekirse diğer işlerimizi revize ederek yoğunluğumuzu bu noktalarda hızlandıracağız." Burada yürüttüğümüz çalışma da bu görüşümüzün bir göstergesi olacak inşallah. Allah en kısa zamanda kazasız belasız bitirmeyi nasip etsin. Meramımıza ve şehrimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konya'da trafiği rahatlatacak üç cadde ve altgeçit bu yıl hizmete girecek

KONYA HABER

Etiketler :