Konya'da vatandaşın vazgeçilmezi semt pazarları

Konya’da semt pazarları vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor. Şu anda bir don olayının yaşanmadığını söyleyen pazar esnafı, pazarda fiyatların makul seviyede olduğunu ifade ederek vatandaşları semt pazarlarına davet etti.
Konya'da vatandaşın vazgeçilmezi semt pazarları

Pazarda enflasyonun olmadığını fiyatların piyasaya göre uygun olduğunu belirten Pazar esnafı Şinasi Yılmaz, “Pazarda sebze ve meyve fiyatları çok güzel. Pırasa 8 TL, ıspanak 10 TL, marul 8 TL, liimon 7,5 TL, ayva 5 TL. Pazarda her bütçeye uygun ürün var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’dan Allah razı olsun.

sinasi-yilmaz.jpg

Havaların soğuk olması bizi çok fazla etkilemez ancak don olayları yaşanırsa bu durum bizi çok fazla etkiler. Havalar bu seviyede giderse bir sıkıntı yaşanmaz. Vatandaşlar kış ayında en çok yeşillik ürünlerine talep gösteriyorlar. Pazardaki fiyatlar ile marketler arasındaki fiyatlar arasında dağlar kadar fark var. Örneğin Pazarda insanlar esnaftan indirim isteyebilir, esnaf da indirim yapabilir. Ama markette böyle bir pazarlık yok.

konyada-semt-pazarlari-1.jpg

Marketler kuruşu kuruşuna alır. Her şey pazarda daha ucuz. Marketler hem kalitesiz hem de pahalıya ürün satarlar. Benim vatandaşlara tavsiyem sebze ve meyve alırken dizilmiş malları almasınlar. Serbest bir şekilde olması lazım ve nereden istiyorlarsa oradan almaları lazım. Bazı arkadaşlarımız ön tarafa iyilerini diziyorlar arkaya da kötülerini koyuyorlar. Bu durum ister istemez bize de yansıyor” diye aktardı.

nizamettin-guzel.jpg

‘VATANDAŞLARIMIZIN CEBİNİ DÜŞÜNÜYORUZ’

Vatandaşların cebini düşünerek kâr marjı belirlediklerini söyleyen ve Konya Semt Pazarlarında Esnaflık yapan Nizamettin Güzel, “Pazarda fiyatlarımız güzel, piyasaya uyuyoruz. Ispanak 10 TL, pırasa 10 TL, turp 5 TL. Pazarlarla market arasında fiyat farklı var ancak bazı günlerde biz Pazar esnafının fiyatlarına iniyorlar. Soğuk havalarda don olayları yaşanırsa fiyatlar yüksek olur. Talep çok olur ürün de az olursa fiyatlar artar. Şu anda elhamdülillah memleketimizde ürün çok.

konyada-semt-pazarlari-2.jpg

Ürün çok olduğu için bunların düşmesinde sebep yok. Fiyatların artmasının nedeni mazota bağlanıyor. Mazot az daha aşağıya düşse, fiyatların da daha çok düşeceğine inanıyorum. Tabi aynı zamanda eleman maliyeti de var. Asgari ücret artarsa maliyet artışı da yansır. Bir kamyon ürün bile 7 bin 500 liraya taşınıyor. Vatandaşlarımız sabırlı olsunlar. Biz aldığımız ürünleri cüzi bir miktar kârla satıyoruz. Vatandaşımızın cebini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

ilhami-karabag.jpg

‘PORTAKAL ALMANIN DA TÜKETMENİN DE TAM ZAMANI’

Şu anda portakal almanın da tüketmenin de tam zamanın olduğunun altını çizen Pazar Esnafı İlhami Karabağ, “Mandalinadan portakala geçiyoruz. Portakal havaların soğumasıyla birlikte daha çok artabilir.

konyada-semt-pazarlari-7.jpg

Örneğin 10 liraysa 15 liraya çıkabilir. Elma fiyatları biraz yüksek seyrediyor. Şu anda elma fiyatları 12 ile 15 lira arasında değişiyor.

Ayvamız var, narımız var. Kuru ürünler olarak baktığınız zaman Pazar yerinde hepsi uygun fiyata satılıyor.

konyada-semt-pazarlari-3.jpg

Geçen sene ayvayı 12 liraya sattım bu sene de 12 liraya satıyorum. Gerek meyveler gerekse sebzeler olsun piyasaya göre pazarlarda pahalı değil. Marketlerde ürünler seçilerek alındığı için fiyatlar da yüksek. Ama pazarlardaki ürünlerin hepsi güzel, seçilecek bir şeyi yok. Bir de pazardan gelen mallar tek elden çıkar. Hem taze olur hem günlü olur.

konyada-semt-pazarlari-4.jpg

Pazarın ürünü her zaman için taze olur, kaliteli olur. El değmemiş olur. O nedenle biz pazarı tercih etmelerini tavsiye ederiz. Çünkü biz kiloda 2 lira fark koyuyorsak market 7-8 lira fark koyuyor. Vatandaşlar meyve alırken don olmamasına, çürük olmamasına dikkat etsinler.

konyada-semt-pazarlari-8.jpg

Meyve alacaksa ekşi ve kalın kabuk olmasın. Özellikle bunlara dikkat etsinler. Don olayları olursa fiyatlar yüzde 15 artar. Çünkü yolarda arabalar daha çok mazot yakar, yerinden mal bulamazlar. O nedenle fiyatlar biraz artar” diye konuştu.

mehmet-bagci.jpg

‘HEM KALİTELİ HEM HESAPLI’

Pazardaki fiyatların hem kaliteli hem hesaplı olduğunu vurgulayan pazar esnafı Mehmet Bağcı, “25 yıldır pazarda esnafım. Şu anda pazarda fiyatlar çok güzel. Mandalina 10 TL, Elma 10 TL, Ayva 10 TL, Domates 10 TL, Muz 18 TL, Portakal 10 TL. Yeşillik ürünleri daha uygun fiyata veriyoruz. Karnabahar’ın tanesi 10 TL.

konyada-semt-pazarlari-6.jpg

Fiyatlarımız uygun, mükemmel bir fiyatımız var. Pazarın ürünleri de kaliteli olur. Çünkü günlük satıyoruz. Bekletmediğimiz için taze taze geliyor. Pazarlarla market arasında fiyat farkı var. Biz taze ürün satarız. Ürün bugün gelir hepsini bugün satarız yarına da tazesi kalır. Biz malı depolarımıza saklarız. Don olduğu zaman dışarıya çıkarmayız. O nedenle fiyatları çok fazla etkilemez.

konyada-semt-pazarlari-5.jpg

Pazarda vatandaşlar ürünleri istedikleri gibi seçebiliyorlar. Aynı zamanda kaliteli ürün satıyoruz. Vatandaşlar market alışverişi gibi alışveriş yapıyor. Pazarda fiyatı en yüksek ürün muzdur. Patatesi, soğanı 10 liradan satıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :