Konya’da yağış sel getirdi

Konya'da yağan sağanak yağış Konya-Adana karayolunda su baskınlarına neden oldu
Konya’da yağış sel getirdi

Konya’da yağış sel getirdi

Ereğli'de yağan sağanak yağış Konya-Adana karayolunda su baskınlarına neden oldu

Ereğli ilçesinde yer yer etkili olan sağanak yağışlar, Konya-Adana karayolunda yoğun su baskınlarına yol açtı. Özellikle Ereğli'den Adana yönüne doğru seyreden araçlar, sel ve su baskınlarıyla karşılaştı. Adana istikametine giden sürücüler, Teyzeoğlu tesisleri civarında yoğun sel nedeniyle trafik kontrollü bir şekilde ilerliyor. Trafik ekipleri, sürücüleri su baskınlarının etkili olduğu bölgelerde dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Şu anda trafiğin büyük ölçüde etkilendiği belirtilirken, vatandaşlardan mümkünse yola çıkmamaları isteniyor. Sel ve su baskınlarının devam ettiği bölgelerde güvenlik önlemlerinin artırıldığı bilgisi veriliyor."

Konya’nın Kulu ilçesinde sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Celep Mahallesi'nde akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle yollarda ve bahçelerde su birikintileri oluştu, bazı evleri ve ahırları su bastı.

İtfaiye ekipleri, mahsur kalan vatandaşları ve küçükbaşları kurtararak, tahliye çalışması başlattı.

Kulu Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat ve Kulu Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir, istinat duvarı çöken mezarlığın bulunduğu mahallede inceleme yaptı.

Gurbetçilere ait boş evlerin çoğunlukta olduğu belirtilen mahallede, sabah hasar tespit çalışması başlatılacağı öğrenildi.

 Editör