Konya’da Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi rekor kırdı

Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, Başkan Ahmet Pekyatırmacı’nın katılımlarıyla Konya basınına gezdirildi. Basın mensuplarını kütüphane hakkında bilgilendiren Ahmet Pekyatırmacı, Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin Konya’da bir ilk olduğunu söyleyerek, henüz resmi açılış yapmamalarına rağmen üyelik başvurusunda rekor kırdıklarını söyledi.
Konya’da Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi rekor kırdı

Konya’nın en güzel kütüphanelerinden birini şehre kazandıran Selçuklu Belediyesi, kütüphaneciliğe farklı bir bakış açısı getirdi. Faaliyetlerine başlayan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi öğrencilerin büyük beğenisini kazandı. Türkiye’nin en fazla kütüphanesine sahip ilçe ünvanını elinde bulundurulan Selçuklu Belediyesi bu alandaki başarısını farklı tasarım ve birçok kullanım alanına sahip yeni bir kütüphaneyi daha şehre kazandırarak taçlandırdı.

konyada-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-rekor-kirdi-1.jpg

Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi faaliyetlerine başladı. Farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin aynı anda hizmet alabileceği yapısıyla öne çıkan kütüphane sadece sunduğu özel ortam ve renkli tasarımı ile değil sosyal, kültürel ve eğitim programları ile de öğrencilerin kariyer yaşamlarına da destek olacak nitelikte tasarlandı. Kütüphane çatısına kurulan GES panelleriyle de kendi enerjisini kendi üretiyor.

konyada-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-rekor-kirdi-2.jpg

GENÇLER İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi ile birlikte gençlere farklı çalışma alanı oluşturduklarını söyleyen Ahmet Pekyatırmacı, “Yeni nesil şehir kütüphanemiz 4 bin 400 metrekare kapalı alana sahip. Bodrum, zemin ve üzerine 3 kattan oluşuyor. Kütüphanemizin zemin katında çocuk kütüphanesi var, fuaye alanımız ve sosyal alanlarımız var. Bodrum katında gençler için oyun alanı ve sosyal alanlarımız var. Aynı zamanda mescit ve teknik odalarımız da bodrum katta bulunuyor.

konyada-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-rekor-kirdi-3.jpg

Zemin katın hemen üstünde 1’inci katta ise ana kütüphanemiz bulunuyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz hem orada kitap okuma imkânına sahip oluyor hem de özel ve grup çalışma alanlarımızla etüt yapma imkânına sahipler. Kütüphane katımızın bir üst katında toplantı salonumuz ve dersliklerimiz bulunuyor. Toplantı salonumuz 300 kişilik bir salon. Bu da öğrencilerimizin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılıyor. Dersliklerimizle de gençlerimize farklı organizasyonlar ve programlar için çalışma alanı oluşturmuş olduk.” İfadelerine yer verdi.

konyada-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-rekor-kirdi-4.jpg

‘KONYA’DA BİR İLK’

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin Konya’da bir ilk olduğunun vurgusunu yapan Pekyatırmacı, “Bir üst katta da ise gençlerimizin rahatlıkla çalışma yapabileceği etüt katımız var. Yine Etüt katımızda hem bireysel hem de gurup çalışma alanları bulunuyor. Aynı anda 600 öğrencinin faydalanabileceği büyük bir kompleksi hayata geçirmiş olduk. Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz bu kapsamda, bu büyüklükte Konya’da bir ilk. Kütüphanemizin bir diğer özelliğiyse çatısında kurulan GES ile enerjisini kendisi üretiyor ve bu şekilde de çevreye ve doğaya saygılı bir binayı hayata kazandırmış olduk. Önümüzdeki süreçte resmi açılışını da gerçekleştireceğiz. Kütüphanemiz öğrenci kabulüne başlayalı 10 gün oldu. 10 gün içerisinde 6 bin üzerinde üye kaydını gerçekleştirdik ve aynı zamanda da kayıtlarımız devam ediyor. Gençlerimiz ve öğrencilerimiz kütüphanemizden yararlanabilmek için burada üye kayıtlarını yaptırıp, kimlik kartlarını almaları gerekiyor. Bütün öğrencilerimiz buraya girerken girişteki kontrollü geçişten kartlarıyla geçiş yapıp kitap hizmetinden ve etüt merkezi hizmetinden rahat bir şekilde faydalanabiliyorlar. Tüm şehrimize, mahallemize ve ilçemize hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

konyada-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-rekor-kirdi-5.jpg

‘6 BİN 785 ÜYE’

Kısa süre içerisinde 6 bin 785 üyeye ulaştıklarının altını çizen Pekyatırmacı, “Kütüphanemizin resmi açılışı yapılmasa da kapılarımızı kısa süre önce açtık. Şu anda 6 bin 785 üyemiz var. Çocuk kütüphanemiz halka açık, aynı zamanda Milli Eğitimle yapılan protokol çerçevesinde anaokullarından haftanın 4 gününde anasınıfı öğrencileri geliyorlar. Tiyatro Müdürlüğümüzle bağlantılı olarak Karagöz-Hacivat oynatıyoruz. Gelen her öğrenciye boyama kitabı hediye ediyoruz. Tek gelen öğrencilere özel boyama sayfalarımız var. Kalemleri bizden. Arkadaşlarımız çocuklara masallar anlatıyor. Hepsi alanında uzman çocuk gelişimi mezunu arkadaşlarımız, çocuklarımızla ilgileniyorlar. Çocuk kütüphanemiz halka açık bir şekilde hizmet veriyor. Pazartesi hariç haftanın 4 günü okullarla birlikte çalışıyoruz. 4-10 yaş grubu çocuklarımız geliyorlar. Belli program dahilinde grup çalışmaları yapıyoruz. Bireysel olarak üye olan çocuklarımız aileleriyle birlikte buraya gelerek burada hem bireysel faaliyetleri yerine getirebiliyorlar hem de grup çalışmalarına katılabiliyorlar.” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

konyada-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-rekor-kirdi-6.jpg

konyada-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-rekor-kirdi-7.jpg

konyada-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-rekor-kirdi-8.jpg

konyada-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-rekor-kirdi-9.jpg

konyada-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-rekor-kirdi-10.jpg

konyada-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-rekor-kirdi-11.jpg

 Muhabir
Etiketler :