Konya'daki belediyenin tarihindeki en büyük yatırımı gençlere

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan HOŞ KUBBE’nin inşaatında incelemelerde bulundu. Belediye tarihinin en büyük bütçeli projelerinin hep çocuklara ve gençlere yönelik olduğunu hatırlatan Hasan Kılca, “En kısa sürede bu özel projemizi tamamlayıp gençlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.
Konya'daki belediyenin tarihindeki en büyük yatırımı gençlere

Karatay’ın eğitim alt yapısını güçlendirmek, çocukları ve gençleri okumaya ve araştırmaya teşvik etmek amacıyla eğitim hizmetlerini her zaman ön planda tutan Karatay Belediyesi’nin bu amaçla ilçeye kazandırdığı HOŞ KUBBE’nin yapım çalışmaları hızla sürüyor.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Çimenlik Mahallesi Alâaddin Kap Caddesi üzerinde inşaat çalışmaları devam eden Karatay HOŞ KUBBE’de incelemelerde bulundu. Başkan Hasan Kılca, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

hasan-kilca-hos-kubbede-incelemelerde-bulundu.jpg

GENÇLERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Karatay’da çocuklara ve gençlere büyük değer verdiklerini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; belediye tarihinin en büyük bütçeli projelerinin hep çocuklara ve gençlere yönelik olduğunu hatırlattı.

Hasan Kılca; “Karatay’ın yarınlarına yaptığımız her yatırım bizler için çok kıymetlidir. Hoş Kubbe de gelecek nesillerimize yeni fikirler, düşünceler ve farklı ufuklar açacak bir projemiz. Bu proje uygulamaya geçtiğinde, gençlerimiz nezih ve ferah bir alanda hem kütüphane hem de etüt merkezlerinden faydalanabilecek. Kubbealtı Kütüphanesi, Okuma Salonu, Çocuk Kütüphaneleri, Çocuk Kafe, çocuk özel oyun alanlarının yanı sıra Kafe Karatay’ın yer alacağı HOŞ KUBBE’yi, çocuklar ve gençlerimiz için özel olarak tasarladık. Tüm bu aktivite alanlarının çocuklarımızın erken yaşlarda kitaplarla tanışmalarına, okuma alışkanlığı kazanmalarına ve bilgi ile becerilerini destekleyip, hayal güçlerini besleyeceğine inanıyoruz. Yine bu özel mekânlar, evlatlarımızın mental sağlığına katkı sunmasının yanında, eğlenceli aktivitelerle farklı ve benzersiz bir öğrenme ortamı da sunacak. Belediye tarihimizin en önemli yatırımlarını hep çocuklarımıza ve gençlerimize yapıyoruz. Diğer projelerimiz de olduğu gibi bu projemizin yapım çalışmalarında çok hızlı ilerliyoruz. En kısa sürede tamamlayıp gençlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

hasan-kilca-hos-kubbede-incelemelerde-bulundu-001.jpg

HOŞ KUBBE AYNI ANDA BİRÇOK FARKLI HİZMETİ SUNACAK

Çimenlik Mahallesi Alâaddin Kap Caddesi üzerinde yapılan Karatay HOŞ KUBBE’de gençlerin hem ders çalışabilecekleri hem de kaynak kitaplara kolaylıkla erişebilecekleri Kubbealtı Kütüphanesi bulunacak. Burada ayrıca gençler için birçok sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılabilecek. Proje; bodrum ve asma kat dahil toplam 3 kattan oluşacak. Bin 426 metrekarelik proje ayrıca, 14 araçlık bir otoparka da sahip olacak HOŞ KUBBE’de iki kütüphane, bir de okuma salonu planlandı. Yine HOŞ KUBBE’de 0-3, 3-6 ve 6-12 yaş çocuk kütüphaneleri, özel oyun alanları ve Çocuk Kafe de bulunacak. Kısa sürede Konya’nın yeni markalarından birisi haline gelen Kafe Karatay’ın şubelerinden birisi de yine HOŞ KUBBE içerisinde hizmet verecek.

Etiketler :