Konya’daki bu lise Türkiye’nin en moderni olacak!

Konya’ya Selçuklu Belediyesi tarafından Türkiye'nin en kapsamlı ve en modern Güzel Sanatlar Lisesi kazandırılacak.
Konya’daki bu lise Türkiye’nin en moderni olacak!

Selçuklu Belediyesi tarafından Türkiye'nin en kapsamlı ve en modern Güzel Sanatlar Lisesi olan Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi’nin temel atma töreni düzenlenen programla gerçekleştirdi.

konyadaki-bu-lise-turkiyenin-en-moderni-olacak.jpg

‘BÜYÜK ÖNEM VERİLDİ’

Programın açılış konuşmalarını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Türkiye Yüzyılı vizyonunun; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, okuyan, çalışan, bilgili ve her açıdan donanımlı gençlerimizin omuzlarında yükseleceğini düşünüyor ve buna yürekten inanıyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak işte bu inançla her zaman eğitime, spora, kültüre ve sanata en büyük değeri, en büyük önemi verdik, vermeye de devam ediyoruz. Medeniyetin merkezi olan Selçuklumuzu eğitimin, kültürün, sanatın ve sporun merkezi konumuna getirerek bütün alanlarda, bütün dallarda en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye Yüzyılında Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde eğitime yapılan devasa yatırımlara bizler de Selçuklu Belediyesi olarak okul öncesinden, ilk ve orta okula, liseden yüksek öğrenime eğitimin tüm aşamalarında yaptığımız yatırımlarla sürekli yenilerini ekliyoruz.” şeklinde konuştu.

konyadaki-bu-lise-turkiyenin-en-moderni-olacak-002.jpg

‘YETENEKLERİNİ GELİŞTİRECEKLER’

Pekyatırmacı, şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı;
“Okulumuz tamamlandığında öğrencilerimiz 4 yıl boyunca burada hem akademik hem kültürel anlamda hem de yoğun sanat programları ile eğitimler alacaklar. Bu sayede potansiyellerini ortaya çıkartarak kişisel becerilerini en üst noktada kullanabilecekler. Özel yetenek gerektiren yükseköğretim programlarına da etkin olarak hazırlanabilecekler. İnşallah buradan yetişen gençlerimiz ülkemizin kültür ve sanat hayatına büyük katkılar sağlayacaklar.

Gelişmiş bir toplum olmamız için iyi eğitimli olmanın yanında aynı zamanda kültürel ve sanatsal alanlarda da iddialı olmamız gerekiyor. Bu anlamda ben ayrı bir parantez de Konya’mızın yeni markası olan Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi'ne açmak istiyorum.

2 yıldır faaliyetlerini sürdüren sanat akademimizde gençlerimize, öğrencilerimize sanatı sevdirmek, onları sanatla, müzikle, tiyatroyla buluşturarak kendilerini ifade edebilecekleri fırsatları sunmayı hedeflemiştik. Bu hedefimizi çok şükür gerçekleştirdik. Bugün artık binlerce öğrencimiz Sanat Akademimizde müzikle, tiyatroyla, sanatla buluşuyorlar. Yine sanata, müziğe ve tiyatroya ilgisi olan ama bu zamana kadar bu alana dahil olamayan yetişkinlerimiz de burada sanatla, müzikle ve tiyatroyla buluştular.

Hem öğrencilerimizden hem de yetişkin gruplarımızdan oluşan çok güzel müzik ve tiyatro toplulukları ortaya çıktı. Bu bakımdan hem Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’nin hem de Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi’nin, Konyamızın ve ülkemizin sanatsal gelişimine önemli katkılarının olacağını düşünüyorum. Ben bu vesileyle birazdan temel atma törenini gerçekleştireceğimiz Selçuklu Güzel Sanatlar Lisemizin Selçuklumuza, Konyamıza ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Programımıza katılan Sayın Valimiz başta olmak üzere kıymetli protokolümüze ve değerli misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.“

 Muhabir
Etiketler :