Konya’daki bu mahallenin adını yerlileri bile kullanmıyor! İsmi yanlış biliniyor

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan mahallenin ismini mahalle sakinleri bile kullanmıyor. İşte tüm detaylarıyla o mahalle…
Konya’daki bu mahallenin adını yerlileri bile kullanmıyor! İsmi yanlış biliniyor

Konya’nın Selçuklu İlçesine bağlı Mehmet Akif Mahallesi, en kalabalık mahalleler arasında yer alıyor. Konu hakkında detaylı bilgiler veren Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Kemal Çelim, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

whatsapp-gorsel-2023-12-01-saat-15-09-56-5c1818ba.jpg

‘KONYA’NIN EN BÜYÜK CAMİLERİNDEN’

Mahalle hakkında detaylı bilgiler veren Çelim, “Selçuklu’nun en kalabalık mahallelerinden biriyiz. Güncel nüfusu 28 bin. Şehir merkezine birkaç kilometre uzaklıktayız. 9 cami, 1 lise, 3 ortaokul, 1 ilkokul, 2 sağlık ocağı, Selçuklu İl Nüfusluğu ve bir tane de semt pazarımız var. Mevlana Celalettin Rumi Cami’miz Konya’nın en büyük camilerinden bir tanesi.” şeklinde konuştu.

whatsapp-gorsel-2023-12-01-saat-15-09-55-44160caa.jpg

‘KÖY HAVASI VAR’

Huzurlu ve sakin bir mahalle olduğunu dile getiren Çelim, “Çok katlı apartmanlar mahallemizde yok. Genellikle 5-3 ve 2 katlı yapılıyor. Oldukça sakin ve huzurlu bir yer. Neredeyse bir köy havası var. Vatandaş ilişkileri çok iyi. Komşuluklar devam ediyor. Asayiş olayları çok nadir olur.” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-gorsel-2023-12-01-saat-15-09-53-00f9f745.jpg

‘ÖZALKENT DİYE GEÇİYOR’

Mahallenin adının çok fazla kullanılmadığını belirten Çelim, “Mahallemizin ismi çok fazla bilinmiyor. Her yerde Özalkent olarak geçiyor. Toplu ulaşımlarda bu şekilde yazıyor. Burada yaşayan vatandaşlar bile hala bu şekilde kullanıyor. 220 dairelik Özelkent sitesi var. O yüzden adı bu şekilde kaldı. Otobüs ve dolmuşlarda da bu şekilde yer alıyor.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

Kaynak:YENİ HABER

 Muhabir
Etiketler :