Konya’daki bu programın Türkiye’de muadili yok! 19 Ekim’de başlıyor

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından “Dijital Çağda Aile” temalı 18.Ufuk Turu programı yapılacak. Buna benzer başka bir programın olmadığını söyleyen Başkan Ceylan, “Türkiye’de muadili yok.” dedi.
Konya’daki bu programın Türkiye’de muadili yok! 19 Ekim’de başlıyor

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından 19-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Dijital Çağda Aile temalı 18.Ufuk Turu programı yapılacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan, şu ifadelere yer verdi; “Ufuk Turu’nun bu yıl 18’incisi yapılacak. Programın hem platformumuz adana hem de Konya adına bir marka olduğuna inanıyoruz. Dijital Çağda Aile üst başlığını tercih ettik. Sene boyunca toplantılarımızda bu konuyu işledik.”

‘AİLE BAŞLIĞI ÖN PLANDA’

Aile kavramının ele alındığını dile getiren Ceylan, “LGBT lobileri çok yoğun bir şekilde aileyi çözecek stratejiler üretiyor. Bu stratejilere karşı bir ön görü oluşturacak, aileyi muhafaza edecek bir dikkat üretmek istiyoruz. Bu dikkatin yolu da böyle bir programı organize etmekten geçiyordu. Modern hayat yalnızlığı ve bireyselliği çok fazla merkeze almaya başladı. Özellikle büyük şehirlerde insanlar aileden uzaklaşarak, tek başına hayatı devam ettirme yaşam biçimiyle karşı karşıyalar. Bu hem insan doğasıyla hem de geleceğimiz açısından çok olumlu bir gidişata işaret etmiyor. Bu yüzden aileyi üst başlığa aldık. Bunu dijital bağlamda gerçekleştirmek istiyoruz. Çünkü dijitalleşme birçok alanı etkiliyor. Bu alanlardan biri de aile.” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’DE MUADİLİ YOK’

Programın Türkiye’de herhangi bir örneği olmadığını aktaran Ceylan, “2 yıl pandemi arası vermiştik. Bunun dışında devamlılık açısından Türkiye’ye örnek bir program. Türkiye’de muadili yok. 40’ın üzerinde platform başkanı gelecek. Türkiye’nin sivil toplum buluşması diyebileceğimiz bir organizasyon. 19-22 Ekim tarihleri arasında Alanya Bera Otelde bu programı icra edeceğiz. Ayşe Böhürler, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Doç. Dr. Mustafa Derviş Dereli, Doç. Dr. Faruk Karaaslan, Dr. Esra Çebi, Necdet Subaşı gibi alanında uzman birçok kişiyi programımızda misafir edeceğiz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :