Konya'daki çocuk ve gençlere büyük darbe!

Sigara bağımlılığı küçük yaşlara kadar düştü. Konya’daki sigara içme yaşı ve oranında da çok acı bir tablo olduğunu söyleyen Başkan Dikici, “Ekonomik saldırılarla çökertemeyen, Çanakkale’de geçemeyen, farklı dönemlerde yaptıkları darbelerle bu ülkeyi elde edemeyen camia, çocuk ve gençlerimizi bağımlılıkla elde ederek en büyük darbeyi yapıyor” dedi.
Konya'daki çocuk ve gençlere büyük darbe!

Her geçen gün artan sigara bağımlılığı, büyük tehditler oluşturuyor. 9 Şubat’ın bu tehditten kurtulmanın bir yolu olabileceğini ifade eden Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici, “Maddi ve manevi çöküntü içerisinde bulunan kişiler için 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü bir fırsat olmalı. Vatandaşlarımız bugünü iyi değerlendirmeli. Şu anda hastanede birçok insanımız inim inim inlemekte. Perişan durumdalar. Hastane köşeleri sigaradan kaynaklı hastalıklardan dolayı acı çeken insanlarla dolu.” diye konuştu.

kadir-dikici-001.jpg
Kadir Dikici

‘RİSK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR’

Sigaradan kaynaklanan hastalık risklerinin her geçen gün arttığını ifade eden Dikici, “’Bana bir şey olmaz’, ‘ben sağlıklıyım’, ben gencim’ algılarını kesinlikle bırakmalıyız. Sigara firmaları, sigaranın içerisindeki zararlı maddeleri her geçen gün artırıyor. Bu yüzden hastalığa yakalanma riskleri çok daha hızlı artıyor. Sonu pişmanlıkla, acıyla bitmeden vazgeçmek gerekiyor. Bunu algılayıp, karar vermek gerekiyor. İstendiği zaman zaten bırakılamayacak bir şey değil. ‘Yıllarca içtim ama bırakınca kurtuldum’ diyen insanlar çok fazla. Toplumda sigara içenler kadar, sigarayı bırakmış olanlar var.” ifadelerine yer verdi.

sigara-birakma-1.jpg

‘NE ÜZÜNTÜMÜZE ÇARE NE DE SEVİNCİMİZE ORTAK’

Sigaranın hiçbir zaman dost, arkadaş olmadığını vurgulayan Dikici, “Sigara ne üzüntümüze çare, ne de sevincimize ortak. Aslında acıyı, gözyaşını artıyor. Örneğin sigaradan kalp krizi geçirmiş, boğazı delinmiş, ayağı kesilmiş insanların çocukları, babalarını bu durumda görmelerine rağmen içmeye devam ediyorlar. Babasına üzüldüğü için sigara içtiğini söylüyor. Ama sizce sigara içince acılarını hafifletmiş mi oluyor? Böyle bir şey yok. Kendisine de zarar veriyor. İnsan sağlığını direkt olarak ölümle tehdit ediyor. Ne keyif verir, ne de acımızı dindirir.” şeklinde konuştu.

sigara-birakma-2.jpg

‘BU ÜLKENİN ÇOCUK VE GENÇLERİNE GÖZ DİKTİLER’

Sigara bağımlılığın küçük yaşlara kadar düştüğünü dile getiren Dikici, “Konya’daki sigara içme yaşı ve kullanım oranındaki tablo çok acı. İstenilen seviyeye gelmiyor maalesef. Sigara firmalarının amaçları, bu ülkedeki sigara kullanma yaşını en alt seviyeye çekmek. Bu ülkenin çocuk ve gençlerine göz dikmiş vaziyetteler. Çocuklarımızı bağımlı yaptıkları anda bize en büyük darbeyi vurmuş olacaklar. Ekonomik saldırılarla çökertemedikleri, Çanakkale’de geçemedikleri, farklı dönemlerde yaptıkları darbelerle bu ülkeyi elde edemeyen camia, çocuk ve gençlerimizi bağımlılıkla elde ederek en büyük darbeyi yapıyorlar.” diye aktardı.

sigara-birakma-3.png

‘ELEKTRONİK SİGARA İNSANLIK FELAKETİDİR’

Elektronik sigaranın, firmaların büyük bir oyunu olduğunu ifade eden Dikici, “Elektronik sigara bir insanlık felaketidir. Ani kalp krizlerine sebebiyet veren bir maddedir. Direkt kana karışıyor. Normal sigaradan bir değil, bin kat daha tehlikeli. Sigara firmalarının büyük bir oyunu. Çünkü bu yöntemle bırakmayı tavsiye ederek aslında başarısızlığa itiyor. Çünkü insanlar bu yöntemle başarısız olup, sigaraya geri dönüyor. Tek amaçları bu. Bu yöntemi asla tavsiye etmiyoruz. Doğal ve bitkisel ürünleri öneriyoruz. Sigara bırakmayan vatandaşlarımız bizim derneğimize ulaşırlarsa, biz onlardan hiçbir ücret talepte bulunmadan onlara karışım tavsiyelerinde bulunuyoruz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :