Konya’daki dönerlerde martı eti faciası! Yılların ustası konuştu

Son dönemlerde bütün gıdalarda yapılan sahtekârlıklar dönerde de fazlasıyla yapılıyor. Tavuk ve et yerine katılan ek malzemeler, kimyasallar insan sağlığına büyük tehdit oluşturuyor. Döneri ucuz satmak için satıcılar her türlü hileye başvurabiliyor. İnsan sağlığı hiçe sayılarak önemli olan kâr oluyor.
Konya’daki dönerlerde martı eti faciası! Yılların ustası konuştu

Piyasada özellikle ucuza satılan dönerden uzak durmak gerekiyor, tabi her pahalıya satılan döner sağlıklı anlamına gelmiyor. Gıda sektöründe daha çok dikkatli olunması gerekirken denetim ve kontrollerin aksatılmaması gerekiyor.

2a5248a4-7c41-4927-bf1b-e31dc324226d.jpg

Sahte dönerin içinde yok yok!

Dönerci Ragıp Güngören, “Tavuk dönerde martı eti kullanıldığını sıklıkla duyuyoruz. Tavuğun derili kısımlarını, sakatatını fazlasıyla kullanıyorlar. Deri kullanılabilir ama en fazla %5 oranında kullanılmalı, deriyi yarı yarıya kullanıyorlar. Soya kıyması kullananları da duydum. Tavuğu 80 liraya almak yerine 20 liraya soya alıyor ve amacı ucuz döner yapmak oluyor. Yaptığını da insan sağlığıyla oynayarak pahalıya satıyor. Bunların olmaması için gıda ve tarım bakanlığının denetimleri sıkı tutması gerekiyor, denetim devamlı olursa bu tür sıkıntılarla karşılaşmayız. Ülkemizde denetimin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Halkımız da dikkat etsin sahteciliğin cezasını sağlığıyla ödemesin. ”ifadelerini kullandı.

aad4a27a-b072-486b-a1ba-3bb3041dbcfb.jpg

İyi döner nasıl olmalı?

Güngören, “İyi ve sağlıklı döner için dikkat edilmesi gerekir. Öncelikle kullanılan her malzemenin hijyenik olması, dönerin yapıldığı ortamın temiz olması gerekir. Ortamın gıda sektörüne uygun olması gerekir. Döner her kesime hitap etmeli. Kurallara uyulmalı ve kontroller her zaman yapılmalı.” diye konuştu.

c8f42a54-ef40-4620-99b7-31d8f1f9996a.jpg

Güngören, “Dönerde önemli olan etin, yanında verilen marulun ve mezelerin tazeliği, marina edilmesidir.” Dedi.

Güngören, “Bizde döner şuan 40 TL ama giderlerin karşılanması için 50 TL’nin altında döner olmaması gerekir. Bizim uyguna satmamızın nedeni etraftaki satıcıların ucuza mâl ettiği döneri piyasanın altında satması ve bununla birlikte işimizi etkilemesi. “ diye açıkladı. Konya’da dönerin ilgi gördüğünü hem hızlı, hem de ekonomik olduğu için tercih edildiğini söyleyen Güngören, “ Hatta dönerin merkezi Konya diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :