Konya'daki işletmeciden iddialı açıklama: Türkiye'nin en iyisini biz yapıyoruz!

Türk mutfağının yıllardır vazgeçilmez lezzeti lahmacun hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Canan Karatay, "Lahmacun Türklerin en sağlıklı fast food’udur. Her zaman lahmacun yiyebilirsiniz diyorum." ifadelerini kullanmıştı. Konya'daki Urfalı restoran işlemecisi, gerçek Şanlıurfa Lahmacunu yaptıklarını söyleyerek, " Lahmacunda sadece Konya'da değil Türkiye'de tekiz diye iddia ediyoruz." dedi.
Konya'daki işletmeciden iddialı açıklama: Türkiye'nin en iyisini biz yapıyoruz!

Tarihi çok eskilere dayanan ve doğuya özgü bir yemek olan lahmacunun 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu biliniyor. Kimi yerlerde Türk Pizzası adıyla da anılan ve 1960 yılından sonra Türkiye'nin özellikle doğu bölgelerinden tüm ülkeye hızla yayılan lahmacun hakkında konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, "Lahmacun yerken fotoğrafım çıktı, ben her zaman lahmacun yiyorum. Tüm toplantılarımda ve yayınlarda önümde lahmacun var. Lahmacun Türklerin en sağlıklı fast food’udur. Çünkü hamuru incedir, mayasızdır. Üzerinde et vardır, mutlaka yiyeceğiz. Üzerinde kıyma vardır yağı çok önemlidir. İçinde sebze vardır, limon sıkılır ve ayranla içilir. Her türlü protein, yağ, karbonhidrat ve vitamin var. Ben her zaman lahmacun yiyebilirsiniz diyorum. Şimdi ekmekle lahmacunu bir tutanlar, akıllarını peynir ekmekle yemişlerdir” ifadelerini kullanmıştı.

demen-sanliurfa-lezzetleri-lahmacun-1.jpg

'KONYA'DA GERÇEK URFA LAHMACUNU YAPIYORUZ'

Konya'da Şefikcan Caddesi üzerinde hizmet veren Demen Şanlıurfa Lezzetleri İşletme Sahibi Müslüm Aba, Türkiye'nin en iyi lahmacununu yaptıklarını iddia etti. Kendilerinin de Urfalı olduğunu ve 20 yıldan uzun süredir Konya'da restoran işlettiklerini vurgulayan Müslüm Aba,"Her lezzetimizde olduğu gibi lahmacunda da iddialıyız. Standart bir lahmacun yapmıyoruz. İçine çeşitli sebzeler katıyoruz. Örneğin biberde bile en az 5 çeşit kullanıyoruz. Kapya biber, köy biberi, kırmızı biber, acı biber ve çarliston biber katıyoruz. Hepsinin ayrı bir tadı var. Domates olmazsa olmazımız. Soğanımızı acısını alması için üç saat kadar suda bekletiyoruz. Etimizi kuzu ve dana kaburgadan kullanıyoruz. Şanlıurfa'dan getirdiğimiz özel baharatlar kullanıyoruz. Urfa isotu, pul biberi, ipek biberi, domates ve biber salçası katıyoruz. Yıllardan gelen ustalığımızla da bunları harmanlayarak lahmacunumuzu fırınlıyoruz. Çıtır çıtır da servis ediyoruz." dedi.

demen-sanliurfa-lezzetleri-lahmacun-3.jpg

'LAHMACUNDA TÜRKİYE'DE TEKİZ'

Prof. Dr. Canan Karatay'ın lahmacun açıklamalarını destekleyen Müslüm Aba, "Çoğu diyetisyen özellikle ara öğünlere lahmacunu öneriyor. Prof. Dr. Canan Karatay bile sıklıkla lahmacun tüketin diyor. Hem ince, hem de içinde bol sebze ve baharat bulunuyor. Kış aylarında da çok tüketilmesi gerekiyor. Bizler de taş fırında özel olarak yapıyoruz. Odun ateşinde pişiriyoruz. Hamurun belli şekilde yoğrulması gerekiyor. Lahmacunda sadece Konya'da değil Türkiye'de tekiz diye iddia ediyoruz." şeklinde konuştu.

muslum-aba-demen-sanliurfa-lezzetleri-konya.jpg

'PİZZA VE BURGER ASLA RAKİP OLAMAZ!'

Pizza ve burger gibi lezzetlerin lahmacuna rakip olamayacağını vurgulayan Müslüm Aba, "Lahmacunun şöyle bir özelliği var. Pizza, burger gibi ürünleri buna rakip saymıyoruz. Daha kaliteli, daha lezzetli, daha güzel ve daha sağlıklı bir ürün. Diğerlerinde katkı maddeleri olabiliyor. Bir de burger gibi ürünlerin yabancı markaları İsrail'i destekliyor. Halkımızın yerli ve milli olan, Türk topraklarından çıkmış lahmacunu desteklemesi lazım. Türkiye'de üretilen ürünlerimizi tüketmemiz gerekiyor. Milli değerlerimiz kazanmalı.Dünyanın çeşitli yerlerinde de yemekler tattım. Türk mutfağı dünyada tek. Bizler de lahmacunda iddialıyız. Herkesi denemeye Demen'e bekliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER

demen-sanliurfa-lezzetleri-konya-restoran.jpg

demen-sanliurfa-lezzetleri-lahmacun-2.jpg

Etiketler :