Konya’daki sabır çektiren kahveye tüm Türkiye’den geliyorlar!

Konya’nın tarihi bu kahvesine Konyalı vatandaşların yanında tüm Türkiye’den ilgi çok büyük. İşte tüm detaylarıyla Konya’daki Tesbihçiler Kahvesi!
Konya’daki sabır çektiren kahveye tüm Türkiye’den geliyorlar!

Konya’da tarihi Tesbihçiler Kahvesi’nin dönem dönem yeri değişse de vatandaşların ilgisi hiç bitmiyor. Kahve hakkında detaylı bilgi veren Tesbihçiler Kahvesi esnaflarından Mustafa Eldek, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

img-6280.jpg

‘700’E YAKIN TESBİHİM VAR’

Tesbihçiler Kahvesinden bahseden Mustafa Eldek, “Konya Kapu Cami arkası, Işık Çay Ocağı’nın önündeyiz. İsmi Tesbihçiler Kahvesi olarak geçiyor. Koleksiyoner olarak biliniyorum. Tüm tesbihlerim kehribardır. 700’e yakın tesbihim var. Farklı bölgelerden temin ediyorum. Ben de olmayıp, başkasında olan bir tesbihi de alıyorum. Esnaflar arasında takas yapıyoruz.” dedi.

img-6287.jpg

‘SABAH 11’DE KALABALIKLAŞIYOR’

Kahvenin gün içerisinde yoğun ilgi gördüğünü belirten Eldek, “Konyalılar tarafından çok tercih ediliyor. Orta ve yaşlı vatandaşlarımızın ilgisi daha büyük. Tesbihçiler Kahvesi daha önce Mevlana’nın, daha sonra ise hanın içerisindeydi. Burada çok daha fazla yaşlı esnaf vardı.

img-6291.jpg

Birçoğu maalesef pandemiden dolayı hayatını kaybetti. Bundan dolayı daha önceki yer kapanmak zorunda kaldı. Sabahleyin esnaflarımız buraya geliyor. Saat 11 gibi kalabalıklaşıyor. Gelip, bakıyorlar. Esnaflar arası takas yapılıyor. Akşam 5’e kadar burada duruyorum.” şeklinde konuştu.

img-6283.jpg

’10 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR’

Tesbih fiyatlarından bahseden Eldek, “Ben koleysiyoner olduğum için en ucuz tesbihim 500 liradan başlıyor. 10 bin liraya kadar bu fiyat çıkıyor. Çok detaylı tesbihler var. Tesbih bizim kültürümüzden gelen bir şey. Bizler de bu kültürü devam ettiriyoruz. Türkiye’nin her yerinden burası için gelenler var. Sadece bu işle uğraşıyorlar. Çantalarıyla gelip takas yapıyorlar.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

img-6290.jpg

Kaynak:YENİ HABER

 Muhabir
Etiketler :