Hatice Dursun

Hatice Dursun

Konya’dan dünyaya bereket yayılıyor

Konya’dan dünyaya bereket yayılıyor

Türk yardım dernekleri yürüttükleri çalışmaları ile Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki yardıma muhtaçlar için seferber oluyor.

Yılın belirli günlerinde değil her zaman yurt içi ve yurt dışında yardıma muhtaç insanların yanında olan geleneği bozmuyor ve birbirini tanımayan insanların arasında bağ kuruyor.

Türkiye de ve dünyada ihtiyacı olanlara yönelik yardım programlarıyla birlik, sevgi ve yardımlaşma değerlerini yaymaya devam ediyor.

Vatandaşlarda bu konuda desteğini esirgemeyerek her sene vekaletle kurban kesim sayısının artmasını sağlıyor.

Yurt içinin yanı sıra 135 ülkeye yardım gidiyor.

Kurban Bayramı insanların arasındaki sınırları kaldıracak, dünyanın neresinde olursa olsun insanları yine birbirine yaklaştırıyor.

Kurban, sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktadır.

Afrika’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Balkanlar’a kadar adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimizin gönüllerine ve dualarına girmemize vesile olmaktadır.

Aynı zamanda hayırsever vatandaşlar yetimlerimizin bayramı yeni elbiseleri ile karşılamaları için 120 TL’ye bayramlık hediye edebilirler.

Kurban bizim için bir vesiledir. Kurban bir feda olmaktır. Her türlü yardımla kardeşlik bağlarımız kuvvetleniyor. 

Somali, Nijer, Burkine Faso, Mali, Arakan, Suriye, Gazze ve birçok ülke ve şehirde kurban kesimleri olacak.

mazlum ve muhtaçlar için bağışçılardan alınan kurbanlıkları vekalet yolu ile dağıtarak mazlum coğrafyaların da bu bereketten istifade etmesini sağlayacak. Yardımseverler ile yardıma muhtaçlar arasında köprü olmayı sürdüren dernekler, kurban bereketinin tüm İslam coğrafyasına yayılmasına aracı olacak.

İnşallah bazı insanlar bu kurban bayramında kavurma şöleni ve et yemeyi düşünmeyip  sadece takvayı düşünüp kurbanları ona göre keserler.

Allah kabul etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Dursun Arşivi
SON YAZILAR