Konya'dan kısa kısa...

Konya'da neler oluyor? Konya'dan gelişmeler...
Konya'dan kısa kısa...

TDV Konya çalışmaları hızlandırdı

Türkiye ve dünya’nın çeşitli yerlerindeki mazlumların yanında olan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), hayır ve yardım faaliyet çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

tdv-konya-calismalari-1.jpg

TDV Konya Şubesi de yardım çalışmalarını hızlandırırken bağışçılara da ziyaretler sürüyor. Bu kapsamda, Konya İl Müftülüğü Uzman Vaizleri Mehmet Toker ve Fatih Bilgin , Sarraf Halit'i işyerinde ziyaret etti. Ziyarette Diyanet İşleri Başkanlığı çalışmaları ve Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi, yurt dışı hizmetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Esnaf ziyaretleri kapsamında Konya İl ve Merkez İlçe Müftülük Vaiz ve Din Görevlileri, Egzozcu Ömer, Kardeşler Egzoz, MVD Makine ve Petek Ambalajı firmalarını ziyaret ettiler.

tdv-konya-calismalari-3.jpg

Ziyaretlerde Diyanet İşleri Başkanlığı çalışmaları ve Türkiye Diyanet Vakfı yurt içi, yurt dışı çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. •SELÇUK ÖZKAN

SÜ’de mühendislik alanlarındaki yenilikler konuşuldu

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından mühendislik alanlarındaki en son bilgi ve yenilikleri paylaşmak amacıyla düzenlenen 6. Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı (ICENTE’22) başladı.

sude-muhendislik-alanlarindaki-yenilikler-konusuldu.jpg

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen açılış programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken de katıldı. Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin organizasyonu ile çevrim içi olarak düzenlenen 6. Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı’na (6th International Conference on Engineering Technologies), Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Konferans Başkanı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şakir Taşdemir ile ulusal ve uluslararası düzeyde ilgili alanlarda çalışan akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“BİLGİSAYAR VE YAZILIM TEKNOLOJİLERİ, VAZGEÇİLMEZ BİR UNSUR HALİNE GELDİ”

Konferansın açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, “Bu konferansın özgün bilimsel sunumlarının, bilgisayar teknolojileri ile ilgili mühendislik bilimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Özellikle son yıllarda bilgisayar ve yazılım teknolojilerinin sosyal bilimler de dahil olmak üzere tıp ve doğa bilimlerinin destekleyici ve vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğini düşünüyorum. Özellikle son 10 yılda veteriner hekimliği ile ilgili çalışmalarımda bilgisayar mühendisleri ya teknik katkılarda bulundular ya da araştırmalara doğrudan dahil oldular. Sonuç olarak bu seçkin sempozyumda sunulan bilimsel sunumların ve yenilikçi yaklaşımların, bilgisayar mühendisliği alanına ve Üniversitemizin bilimsel reytingine önemli katkılar sağlamasını ve gelecekte bilgisayar bilimleri alanında yapılacak çalışmalara ışık tutmasını temenni ederim.” dedi.

MÜHENDİSLİK ALANLARINDAKİ EN SON BİLGİ VE YENİLİKLER PAYLAŞILACAK

6. Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı (ICENTE 2022) üç gün boyunca çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Mühendislik dallarının (Biyomedikal, Bilgisayar, Elektrik & Elektronik, Makine, Mekatronik, Metalurji & Malzeme ve İnşaat Mühendisliği) birleşiminden oluşan multidisipliner bir konferans olan ICENTE'22’nin temel amacı, mühendislik alanlarındaki en son bilgi ve yenilikleri paylaşmak ve tartışmak için bir platform sağlamak. Bu sayede akademisyenler, bilim insanları ve araştırmacılar, mühendislik disiplininin farklı alanlarındaki bilgi ve birikimlerini paylaşma fırsatı bulacak. Gönderilen bildiriler, Bilim Kurulu tarafından değerlendirilecek ve uygun görülenler kongrede sunulacak.

Çiftçilere sulama eğitimi verildi

Konya’da tarımsal sulamada tasarruf sağlanması ve yanlış sulama yöntemlerinin bitirilmesi için çiftçilere verilen eğitimler tüm hızıyla sürüyor.

ciftcilere-sulama-egitimi-verildi-1.jpg

Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı Programı kapsamında Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önderliğinde Karapınar’da Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezinde eğitim çalışması yapıldı. Konu uzmanlarının eğitimi sonrasında saha çalışması ve saha gezisi düzenlendi. İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Çeşitli konularda 31 ilçede eğitimler devam edecek olup çiftçilerimize eğitim programlarımızla; kuraklıkla mücadele ve tarımsal sulamada karşılaşılan sorunlara çözüm yolu aramaya yönelik yayım, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılması hedeflenmektedir” denildi.

Son ekip geri döndü

Haziran ayının sonunda Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop'ta kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinde Konya’dan yardım ve desteğe giden ekiplerden son kalan heyet de geri döndü.

son-ekip-geri-2.jpg

Batı Karadeniz Bölgesinde meydana gelen sel ve heyelan afeti nedeniyle Konya DSİ 4. Bölge Müdürlüğünce yardıma giden ekiplerden en son kalan1 adet Akaryakıt tankeri, 1 adet Damperli Kamyon, 1 adet Seyyar Tamir Aracı, 8 adet Personel görevlerini tamamladı. •AYŞE AKINCI

KTÜN’de yemekhane hizmette

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri başta olmak üzere akademik ve idari personele hizmet verecek olan yemekhane hizmete açıldı.

ktunde-yemekhane-4.jpg

Petek Plastik A.Ş’nin destekleriyle hizmete alınan yemekhane açılışına, Rektör Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mine Ulusoy, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Saadettin Erhan Kesen, Genel Sekreter Kamil Gök, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Ali Ziya Yalçınkaya, Petek Plastik A.Ş temsilcileri ile görevli personel katıldı. Açılışta kısa bir değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Çelik, yemekhanenin tüm öğrenciler, akademik ve idari personel için hayırlı olmasını diledi. Desteklerinden dolayı Petek Plastik A.Ş temsilcilerine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Çelik öğle yemeğini davetlilerle birlikte yedi. Toplam 200 kişi kapasiteli yemekhane 11.30-13.30 saatlerinde açık olacak. •EROL ÇİMEN

MEVKA Kasım Ayı Toplantısı gerçekleştirildi

Karaman Valisi ve MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Akkoyun’un başkanlığında, Vali Vahdettin Özkan’ın katılımıyla Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Kasım Ayı Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

mevka-kasim.jpeg

Karaman’da gerçekleştirilen toplantıda ayrıca Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve MEVKA Uzmanları da yer aldı. Toplantıda, Konya Karaman Bölgesinin kalkınmasına yönelik konular ele alındı. •HATİCE DURSUN

Etiketler :