Konya'dan kısa kısa...

Konya'da neler oluyor? Konya'dan gelişmeler...
Konya'dan kısa kısa...

BEM BİR SEN Konya’dan Başkan Altay’a ziyaret

Bem Bir Sen Konya Şube Başkanı İrfan Mutlu ve yönetim Kurulu üyeleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Memur-Sen Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren ve 30 Ekim 2022 tarihinde 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştiren Bem Bir-Sen Konya Şubesinde Başkanlığa getiren İrfan Mutlu ve yönetim Kurulu üyeleri ilk ziyaretlerini Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaptılar.

bem-bir-sen-konyadan-2.jpg

Bem Bir-Sen Konya Şube Başkanı İrfan Mutlu ziyarette, gerçekleştirilen 7. Olağan Genel Kurulu seçimi ve sendikal ç alışmalar hakkında bilgiler aktardı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise “ Yeni göreve gelen Başkan İrfan Mutlu ve yönetime başarı dileklerinde bulundu. Ziyaret günün anısına verilen plaket töreniyle son buldu. Bem Bir-Sen Konya Şube Başkanı İrfan Mutlu “ Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın bizlere göstermiş oldukları misafir perverliklerinden dolayı sendikam ve üyelerim adına teşekkür ediyorum” dedi. •HABER MERKEZİ

MEB İl Müdürü Yiğit, müdürleri bilgilendirdi

Konya İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya’da bulunan bin 618 okul müdürü ile çevrim içi toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan İl Müdürü Yiğit, "Bizim Okulumuz" ve “Başarmaya Hazırım” projeleri, TEKNOFEST başvuruları, okul öncesi alan taramaları, destekleme yetiştirme kursları, okul temelli hizmet içi eğitim, okullara gelen ödenekler ve Aile Okulu projesi konusunda katılımcı okul müdürleri ile istişarelerde bulundu.

meb-il-muduru-yigit-1.jpg

İl Müdürü Murat Yiğit okul müdürlerinden “Bizim Okulumuz” projesi kapsamında okulların özellikle iç mekânlarında ve koridorlarında boş alan bırakmamalarını istedi.

“Başarmaya Hazırım” okuma projesiyle ilgili de 3. sınıf öğretmenlerinin mutlaka bilgilendirilmesi ve projeyi sahiplenmeleri gerektiğini belirten Yiğit, TEKNOFEST yarışmalarının başvuru süreçlerinin devam ettiğini, bu konuda tüm okulların gerekli çalışmayı yapmalarını ve Konya’mıza yakışan başvuru sayılarına ulaşılmasını istedi. İl Müdürü Murat Yiğit, okul öncesi alan taramalarının da devam ettiğini, her mahallede her çocuğa ulaşılması gerektiğini ifade etti. Destekleme Yetiştirme Kurslarının önemine de değinen İl Müdürü Yiğti, devam oranlarını takip ettiklerini belirterek Okul Temelli Hizmet İçi Eğitim konusunda Konya’da önemli bir potansiyel olduğunu, bünyesinde eğitim fakültesi bulunan Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinden öğretim görevlileri ile öğretmenleri buluşturabileceğini sözlerine ekledi. Yiğit, Aile Okulu projesi konusunda da Halk Eğitimi Merkezlerine büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

İl Müdürü Yiğit’in konuşmasından sonra İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi görevlileri tarafından “Bizim Okulumuz” projesi web sayfası ve modülünün tanıtımı yapıldı.

Çiftçilere su eğitimi veriliyor

Konya Ovası sulama projeleri tüm hızıyla devam ederken Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce bölgedeki çiftçilere de tarımda su tasarrufu ve bilinçli kullanım konularında eğitimler sürüyor.

ciftcilere-su-egitimi-veriliyor-1.jpg

Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı Programı kapsamında İl Müdürlüğü önderliğinde Derbent, Hüyük ve Derebucak’ta eğitim çalışması yapıldı. Çeşitli konularda 31 ilçede eğitimlerin devam edileceği açıklaması yapılırken, eğitimlerde çiftçilere; kuraklıkla mücadele ve tarımsal sulamada karşılaşılan sorunlara çözüm yolu aramaya yönelik yayım, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılması hedefleniyor. •AYŞE AKINCI

Rektör Ortaç’dan Müdür Koç’a ziyaret

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç beraberinde Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümran Çalışkan ve Üniversite Mütevelli Heyet Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ile birlikte İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’a nezaket ziyaretinde bulundular.

rektor-ortacdan-mudur-koca-1.jpg

Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde devam eden çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunulan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Koç, Rektör Ortaç ve beraberindekilere ziyaretleri için teşekkür etti. •MACİT ULUÇAMLIBEL

Selçukya'da Cumhuriyet ve Atatürk şiirleri okundu

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen Selçukya Şiir Akşamlarında Cumhuriyet ve Atatürk temalı şiirler okundu. Şair ve Yazar Devriş Ahmet Şahin'in koordinatörlüğünü yaptığı program Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat'ın 88 yaşındaki annesi Yeter Şeref'in okumuş olduğu Cumhuriyet şiiri sunumu ile başladı. Cumhuriyet’in 99.yıldönümü ve Atatürk'e ithaf edilen şiir akşamı Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin'in Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye şiirini seslendirmesinin akabinde Atatürk'ün kendi sesinden 10.Yıl Nutku videosu sunumu ile devam etti.

selcukyada-cumhuriyet-ve-ataturk-siirleri-okundu-2.jpg

Bazen duygusal bazen coşkulu anların yaşandığı programda; Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl münasebeti nedeniyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda Çekmeköy Belediyesi Öncülüğünde düzenlenen 100. Yıl Marş Yarışmasında 14 ülkeden ve ülkemizin 81 ilden toplam 2259 şiir arasında ilk 100 içine giren Cumhuriyet Şiirini okuyan Salih Sedat Ersöz'ün şiiri dinleyenlerden büyük beğeni aldı. •HABER MERKEZİ

Çumra’da mahalle ziyaretleri

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, Ak Parti Çumra İlçe Başkanı İbrahim Onbaşı, Ak Parti Çumra Gençlik Kolları Başkanı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile beraber mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi.

cumrada-mahalle-ziyaretleri.jpg

Fethiye Mahallesi, Alemdar Mahallesi, Küçükköy Mahallesi, Dedemoğlu Mahallesi, Abditolu Mahallesi, Ürünlü Mahallesi, Üçhüyük Mahallesi, Türkmenkarahüyük Mahallesi ve Büyükaşlama Mahallesi’ni ziyaret eden heyet, vatandaşlarla ve esnaflarla sohbet etti. •RAHİME KONGUR

Doğanhisar’da tatbikat

Bugün saat 18.57’de ülke genelinde yapılacak olan deprem tatbikatı öncesi Doğanhisar’da dün saat 09.30’da okullarında eğitim verildi. Çök-Kapan-Tutun hareketleri uygulanarak tatbikatlar yapıldı.

doganhisarda.jpg

Atatürk Ortaokulu’nda yapılan tatbikata Doğanhisar Kaymakamı İslam Timur, Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmed Akif Gündüz, İlçe Emniyet Amiri Komiser Salih Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Suat Sağlam, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. •HABER MERKEZİ

Etiketler :