Konya'dan kısa kısa haberler (18 Kasım 2022)

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün gelişmeleri...
Konya'dan kısa kısa haberler (18 Kasım 2022)

Seydişehir'de Muhtarlar genel kurulda buluştu

Seydişehir ilçesinde Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda mevcut başkan Levent Karaaslan seçildi. Karaaslan, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a kendilerine vermiş olduğu desteklerinde dolayı teşekkür ederek, yönetim kurulu faaliyetleri ve tahmini bütçeyi okudu.

seydisehirde-muhtarlar-genel-1.jpg

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, göreve geldikleri günden bu güne kadar muhtarlarla birlik ve beraberlik içerisinde istişare halinde hizmetleri sürdürdüklerini kaydetti. Yeniden Başkanlığa getirilen Karabulak Mahallesi Muhtarı Levent Karaaslan'ın yönetim kurulu Yüksel Uyanık, Hasan Hakan Ustaoğlu, Selim Aşkayanar ve Mustafa Çağlayan'dan oluştu. •AA

Devlet Tiyatroları, 14 ilde turneye çıkacak

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 21-27 Kasım'daki turne kapsamında 14 ilde 8 oyun sahnelenecek.

devlet-tiyatrolari-14-ilde-turneye.jpg

Konya Devlet Tiyatrosu yapımı, Onur Algın’ın yazdığı ve Ömer Naci Topcu’nun rejisörlüğünü yaptığı "Çemberin 6 Noktası" oyunu, 22-23-24 Kasım'da Kayseri DT Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkacak. •AA

Öğrencilerden Bir Selam Bir Kelam etkinliği

Selçuklu Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğünün hazırladığı "Bir Selam Bir Kelam" etkinliği Otogar Zeki Altındağ Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi. Selçuklu Müftüsü Bekir Derin öğrencilere selam konusunda nasihatlerde bulundu.

ogrencilerden-bir-selam-bir-1.jpg

Gerçekleşen sohbetin ardından konuyla ilgili düzenlenen yarışmada öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verildiği programda Boncuk Takı Tasarım Atölyesi, Kokulu Taş Atölyesi, Etamin Kesecikleri İşleme Atölyesi, Hind Kınası Atölyesi gibi el sanatları çalışması yapıldı. Kızılay gönüllülerinin ve Engelli Koordinatörlüğünde katıldığı "Bir Selam Bir Kelam" etkinliği ikramlarla sona erdi. •SELÇUK ÖZKAN

Bem Bir Sen Konya’dan Genel Başkan Uslu’ya ziyaret

Bem Bir Sen Konya Şubesi 7. Olağan Genel kurulunda başkanlığa seçilen İrfan Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri Hacer Önder, Yasin Remzi Öztoklu, Muammer Sami Demirhan, Şaban Dişçi, Gökçen Sahar’dan oluşan heyet Ankara’da ilk ziyaretlerini Bem Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu’ya yaptılar.

bem-bir-sen-konyadan-genel.jpeg

Başkan Mutlu, ziyarette sendikanın çalışmaları hakkında bilgi verirken, 7. Olağan Genel Kurula katıldığından dolayı Genel Başkan Uslu’ya teşekkür etti. Genel Başkan Levent Uslu, “Nezih bir ortamda gerçekleştirilen Konya Şubemizin 7. Olağan Genel Kurulunda delegelerimizin teveccühünü alarak başkanlığa seçilen İrfan Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi. Mem Bir-Sen Konya Şube Başkanı İrfan Mutlu ve yönetimi, daha sonra, Genel Başkan Yardımcıları Ercan Olgun, Cenk Davulcu, Medeni Sevinç ve Nurettin Sever’i ziyaret ettiler. Ziyaretler günün anısına geçtirilen toplu fotoğraflar ile son buldu. •HABER MERKEZİ

Üreticilere su tasarruf eğitimi devam ediyor

Kadınhanı’da Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cennet Oğuz, Yrd. Doç. Dr. Aysun Yener Öğür, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Kurt, Kadınhanı İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Ceylan, Kadınhanı Ziraat Odası Başkanı Arafa Soydan, teknik personeller ve üreticilerin katılımları ile "Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı Programı" kapsamında eğitim çalışması yapıldı.

ureticilere-su-tasarruf-egitimi-1.jpg

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Çeşitli konularda 31 ilçemizde eğitimlerimiz devam edecek olup çiftçilerimize eğitim programlarımızla; kuraklıkla mücadele ve tarımsal sulamada karşılaşılan sorunlara çözüm yolu aramaya yönelik yayım, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılması hedeflenmektedir” denildi.

Etiketler :