Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün haberlerini sizler için derledik...
Konya'dan kısa kısa haberler

Kursiyerlerin eğitimlerinde sona gelindi

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) kursiyerleri eğitimlerinde son günlere yaklaşırken, uygulama aşamasına geçildi. Uzaktan eğitimde teorik ve simülasyon üzerinden eğitimleri tamamlayan KOMEK Uzaktan Eğitim Merkezi kursiyerleri PLC dersinde atölye uygulaması yaptı.

kursiyerlerin-egitimlerinde-sona-gelindi-3.jpg

Yapılan uygulamalı eğitimde atölye içerisinde basit kumanda sistemleri tasarlayarak PLC kontrolü yaptılar. Uzaktan eğitimde yapılan Temel seviye kumanda ve PLC eğitimi kursunda PLC'nin temeli olan kumanda kontrolleri öğretiliyor. Kumanda kontrollerinin tamamlanmasının ardından PLC'yi tanıyacak olan kursiyerleri, kurs tamamlandığında kumanda sistemleri tasarlayıp temel seviyede PLC Kontrolü yapabilecek. Öte yandan Orhangazi Mahallesinde bulunan Orhangazi KOMEK Kurs Merkezimiz en kapsamlı kurs merkezleri arasında yer alıyor. Orhangazi KOMEK’te, yetişkinler için; pide yapımı, ilk yardım, İngilizce, Almanca, ney eğitimi, drama, Arapça, sanatsal mozaik, mefruşat, tel ve çivi ile takı tasarım, cilt bakımı gibi branşlarda eğitimler yoğun katılım ile devam ediyor. Farklı atölye ve mutfak sınıflarına sahip olan kurs merkezinde aktiviteler gerçekleştirmek için uygun sınıflar yer alıyor. •EMİNE ÇOLAK

Öğrenciler inanç ve değerlerin önemi anlatıldı

Selçuklu Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Dr. Nimet Ateş ve Dr. Ali Karakoyunluoğlu tarafından projelendirilen “Gençlik, İnanç ve Değer” seminerleri Selçuklu İlçesinin bazı lise ve ortaokullarında devam ediyor.

ogrenciler-inanc-ve-degerlerin-1.jpg

Mustafa Bülbül Ortaokulunda “Empati ve İletişim” başlıklı sunum yapan Dr. Nimet Ateş, Tolstoy’un “İnsan acı duyabiliyorsa canlıdır, başkasının acısını duyabiliyorsa insandır.” sözüne atıfla insanın empati sayesinde toplumsal huzur ve mutluluğu sağlayabileceğine değindi.

Uzman Vaiz Seyit Ahmet Kıvrak Mustafa Bülbül Ortaokulunda ve Mehmet Nuri Küçükköylü İmam Hatip Ortaokulunda “Sosyal Medya Adabı” konusunda seminer verdi. Baş Vaiz Selma Arıcı, Mehmet Halil İbrahim Hekimoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Görgü Kuralları”; Vaiz Ethem Mut, Erdem Beyazıt Ortaokulunda “Sosyal Medya Adabı; Vaiz Hülya Anıl Seyit Ulugül Yağcı İmam Hatip Ortaokulunda “Değerler Eğitimi” konulu sunum gerçekleştirdi. •EROL ÇİMEN

İŞKUR İl Müdürü ve Cihannüma’dan Müftü Öge’ye ziyaret

Konya Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Emrah Keleş, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Konya İl Temsilcisi Sn. Ömer Faruk Seleş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’yi makamında ziyaret etti.

iskur-il-muduru-ve-cihannumadan-2.jpg

Ziyarette kurumsal çalışmalar ve projeler konuşuldu. İl Müftüsü Prof. Dr. Öge, ziyaretten dolayı misafirlere teşekkür etti. •HATİCE DURSUN

Tahir Sakman hatıralarını anlattı

Konya Aydınlar Ocağı Derviş Ozan mahlasıyla şiir ve maniler kaleme alan halk edebiyatçısı Mehmet Tahir Sakman’ın 65.doğum yılı münasebetiyle Saygı Gecesi düzenledi. İl Halk Kütüphanesi Konferans Salondaki programda hayatı ve hatıralarını anlatan Sakman okuduğu şiirlerle de programa renk verdi.

tahir-sakman-hatiralarini.jpg

Babası Mazhar Sakman’a dair bilgiler vererek konuşmasına başlayan Tahir Sakman “Babam şair, saz ve söz üstadı, Konya türkülerinin kaynak kişisiydi. Evimiz akademi gibiydi ve biz o kültür ortamında yetiştik. Ağabeyim Vedat Sakman’ın müzik kabiliyeti yüksekti ve o müzisyen oldu. Bende o yetenek olmayınca yazmaya yöneldim” dedi. Bazı dönemlerde işlerinin bozulmasıyla zor zamanlar yaşadığını anlatan Sakman “Bu dünyada cenneti de cehennemi de gördüm. İşlerim bozulduğu zaman karşılaştığım insanların ‘Sen şair adamsın parayla pulla işin olmaz’ demeleri çok acıydı. Meram Belediyesi’nin bir kültür merkezinde sorumluluk aldığım dönemde yoğun çalışıp çok güzel kültürel faaliyetler yaptık. Acı olan ise kitaplarımızı okumayanların peşin hükümle kitaplarımızı eleştirmeleriydi” diyerek sözlerini tamamladı. Program sonunda Tahir Sakman’a ressam kardeşi Vesile Güzeloğlu resmettiği portresini, Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü’de kitap hediye etti.

Cihanbeyli’de gençlere müjde

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ilçeyi geleceğe hazırlarken gençlere yönelik birbirinden güzel projeleri de hayata geçirdiklerini belirtti.

cihanbeylide-genclere-mujde-1.jpg

Zaman zaman gençlere yönelik müjdeler paylaşan Başkan Kale, bu müjdelere bir yenisini daha ekledi. Yeşilöz Mahallesi’ndeki spor salonunun yanına, kapalı sentetik çim saha yapmak için kolları sıvadıklarını belirten Başkan Kale, “Cihanbeylili gençlerimize yeni bir müjdem var. Yeşilöz’deki spor salonunun yanına kapalı sentetik çim saha yapmak için kolları sıvadık. Projemiz hazır. Gençlerimiz istedi, biz yapıyoruz. Herşey onlar için” şeklinde konuştu. •RAHİME KONGUR

Başkan Koçer Akören’i ziyaret etti

Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer ve beraberindekiler Akören’i ziyaret etti.

baskan-kocer-akoreni-ziyaret-etti.jpg

Heyeti ağırlayan Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, “Bugün bizleri makamımızda ziyaret eden Yalıhüyük Belediye Başkanı Sayın Hasan Koçer Bey ve Meclis Üyesi Süleyman Ceran Beye nazik ziyaretleri için teşekkürlerimi sunuyor, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :