Konya'dan kısa kısa haberler...

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün haberlerini sizler için derledik...
Konya'dan kısa kısa haberler...

Yemenli heyetten Selçuk’a ziyaret

Mokha Center for Strategic Studies Başkanı Ateq Garallah ve beraberindeki heyet, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Selçuk Üniversitesi’nin bölgenin en büyük üniversitesi konumunda hami bir üniversite niteliğinde olduğunu söyledi. Yemen ile Türkiye arasında ortak noktaların bulunduğunu belirten Prof. Dr. Aksoy, Yemen ile ortak çalışmalar yapmayı oldukça önemsediklerini ifade etti.

yemenli-heyetten-selcuka-ziyaret.jpg

ÇALIŞTAY YAPILACAK

Mokha Center for Strategic Studies Başkanı Ateq Garallah da İstanbul’da kurdukları merkez ile Yemen’deki gelişmelerin dünyaya doğru şekilde anlatılması için çalıştıklarını aktardı. Bu bağlamda raporlar, kitaplar, analizler yayımladıklarını anlatan Garallah; merkez olarak çeşitli etkinlik, çalıştay, kongre ve konferanslar da düzenlediklerini bildirdi. Yemen’de medya aracılığıyla Türkiye’yi hedef alan dezenformasyon çalışmaları gerçekleştiren ciddi bir kitlenin varlığından söz eden Garallah, Mokha Center for Strategic Studies olarak bu çalışmalara karşı doğru bilgiler ışığında mücadele ettiklerini dile getirdi. Selçuk Üniversitesinde çok sayıda Yemenli öğrencinin bulunduğunun belirtildiği toplantıda, SÜ ile Mokha Center for Strategic Studies Merkezi arasında ortak çalışmaların ve iş birliğinin detayları görüşüldü. Toplantıda iş birliği çerçevesinde çalıştay yapılması da kararlaştırıldı.

Aslanhan Kulu’da konferans verdi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Kulu’da Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan konferans verdi.

aslanhan-kuluda-konferans-verdi-1.jpg

“Bilinçli Aile Duyarlı Genç" konulu söyleşi Kulu Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlçede kültür sanat etkinliklerinin icra edilmeye devam edeceğini ifade eden Belediye Başkanı Murat Ünver, “Sıtkı Bey’e teşrifleri için teşekkür ediyor, siz kıymetli hemşehrilerimize de bu güzel söyleşide, bizleri yalnız bırakmadığı için şükranlarımızı sunuyorum. İlçemizde bir yandan yatırımlarımız devam ederken bir yandan da sosyal etkinliklerimizi hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımıza hizmet etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek içinde gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.

Ilgın Belediyesi’nden eğitime destek

Ilgın Belediyesi eğitime destek olmaya devam ediyor.

ilgin-belediyesinden-egitime-destek-2.jpg

Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, “Eğitim bizim için en önemli unsurdur. Eğitimli nesillerin yetişmesi için ilçemizde okullarımıza her zaman destek oluyoruz. Öğrencilerimizin başarısı bizim için her zaman gurur kaynağı olmuştur. Öğrencilerimiz yaptığımız her deneme sınavında başarılarını bir kat daha artırıyorlar. 'Destek Bizden Başarı Sizden' projemiz kapsamında sınava giren 8. sınıf öğrencilerimize başarılar diliyorum. Her zaman gençlerimizin arkasında olmaya devam edeceğiz” dedi. Belediyenin eğitime verdiği destekten dolayı öğrencilerde Başkan Ertaş’a teşekkür etti. Proje öğretmenler tarafından da takdirle karşılandı.

Gençlerle Baş Başa projesi devam ediyor

Karatay ilçesinde gençlere yönelik düzenlenen Gençlerle Baş Başa projesi tüm hızıyla devam ediyor.

genclerle-bas-basa-projesi-devam-ediyor-2.jpg

“Gençlerle Baş Başa” projesi kapsamında Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Fatih Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya geldi. Konferans salonunda gerçekleşen seminerde İmamoğlu öğrencilere, görsel sunum eşliğinde Hz. Peygamber’in hayatından örnekler vererek “İdeal Gençlik Nasıl Olmalı” konusunda bilgiler verdi. “Çocuklar bizim geleceğimiz” diyen Müftü İmamoğlu, “Gençlerimizin eğitimi için bizde elimizi taşın altına koyduk. Onlar için ne yapabiliriz diye düşündük ve projemizi hayata geçirdik. Projemiz hem çocuklarımız hem de aileleri tarafından çok sevildi. Gençlerle bir arada olmak, onlarla fikir alışverişinde bulunmak her zaman keyif verici” dedi. Programın sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

Şen ve Özen’den Müftü Öge’ye ziyaret

TDV Kagem Kıdemli Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Merkezi Uzmanı Gülyaşar Şen ve Eğitim ve Akademik Faaliyetler Uzmanı Fatma Özen, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’yi makamında ziyaret etti.

sen-ve-ozenden-muftu-ogeye-ziyaret.jpg

Şen ve Özen, çalışmaları hakkında Müftü Öge’ye bilgi verdi. Müftü Öge de, kurumların çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek; ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Etiketler :