Konya'dan kısa kısa haberler...

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün haberlerini sizler için derledik...
Konya'dan kısa kısa haberler...

Müftü Öge’ye ziyaretler sürüyor

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’ye ziyaretler devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar İşletmesi Müdürü Muhammed Said Arslan, Mahmut Sami Ramazanoğlu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Yıldız ve beraberlerindeki heyet, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge'yi makamında ziyaret etti.

muftu-ogeye-ziyaretler-suruyor.jpg

Müftü Öge, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Selçuklu eski Belediye Başkanı İsmail Öksüzler ve Mustafa Sevban Öksüzler de, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge'yi makamında ziyaret etti. Ziyaretler hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Beytü'l Hikmet’te Belge Takdim Programı düzenlendi

Beytü'l Hikmet Uluslararası Hafızlık Kur'an Kursunda Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Hafızlık eğitimi veren Kur’an Kurslarına katkı sunan iş adamları ve emekli müftülük personelleri için belge takdim programı düzenlendi.

beytul-hikmette-belge-takdim-1.jpg

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Beytü'l Hikmet Uluslararası Hafızlık Kur'an Kursu Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği’nin slayt gösterisi ile devam etti. Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu'nun selamlama konuşmasının ardından Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge bir konuşma yaptı. Hafızlık eğitimi veren Kur’an Kurslarına katkı sunan iş adamları ve emekli müftülük personellerine Takdir Belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona erdi.

Umre yolcuları bilgilendirildi

Selçuklu Müftülüğü tarafından düzenlen Özel Konya-9 Sömestr Tatili Umre Turu Semineri Selçuklu Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleştirildi.

umre-yolculari-bilgilendirildi-1.jpg

Programda Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, ana hatlarıyla umre menasiki ve yolculukta dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Muhammet Uğuz, Emekli Başvaiz Abdurrahman Büyükkörükçü, İl Vaizi Zerrin Koçak ve Selçuklu Müftülüğü Başvaizi Selma Arıcı tarafından umre yolcularına bilgilendirmeler yapılıp, dualarla program sona erdi. Umre yolculuğuna 194 kişilik bir kafileyle katılacak olan grup 22 Ocak tarihinde Konya Havaalanı’ndan hareket edecek olup Mekke'ye uğurlanacak.

Modern sulama atağı devam ediyor

DS 4. Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, Bölge Müdür Yardımcısı H. Koray Bilgi, ilgili Şube Müdürleri ve teknik personeller ile birlikte Ereğli’de devam eden modern sulama projelerini yerinde inceledi.

modern-sulama-atagi-devam-ediyor-2.jpg

Heyet, Ereğli İvriz Sol Sahil ve Sağ Sahil Yenileme İşi şantiye binalarında gerçekleştirilen toplantı sonrasında saha incelemelerinde bulunarak, projede gelinen son durum hakkında brifing aldı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Ereğli İvriz Sol Sahil Projesi ile 152 bin 200 dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuşacak. 2023 yılında 50 bin dekarlık arazide sulama yenilemesi yapılması hedeflenmektedir. Ereğli Sağ Sahil Projesi ile 247 bin 700 dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuşacaktır. 2023 yılında 51 bin 500 dekarlık arazide sulama yenilemesi yapılması hedeflenmektedir” denildi.

DSİ şube müdürleri toplantı yaptı

DSİ Şube Müdürleri Aylık Değerlendirme Toplantısı, Bölge Müdürlüğü Ar-Ge Eğitim merkezinde gerçekleştirildi.

dsi-sube-mudurleri-toplanti-yapti-1.jpg

Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, Bölge Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katıldığı toplantıda 2023 yılı sulama taahhütleri ve performans programı ile ilgili genel bir değerlendirme yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Lise Medeniyet Akademisi’nden İşaret Dili Atölyesi

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde lise öğrencilerine ve mezun gençlere yönelik faaliyetlerini sürdüren Lise Medeniyet Akademisi, engelli bireylerle iletişimi kolaylaştırmak ve gençlere sosyal farkındalık kazandırmak amacıyla İşaret Dili Atölyesi’ni hayata geçirdi.

lise-medeniyet-akademisinden-isaret-dili-atolyesi.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Lise Medeniyet Akademisi, sosyal farkındalık çalışmalarıyla öğrencilerin gelişimine katkı sağlıyor. Lise Medeniyet Akademileri’nin Keykavus ve Keykubad şubelerinde yoğun ilgi gören İşaret Dili Atölyesi’nde öğrenciler her hafta düzenli pratikler ve ödevler eşliğinde eğitimlere katılıyor. Gençlerin işitme engelli bireylerle sosyal hayatta ve iş hayatlarında daha güçlü iletişim kurması ve kendi kişisel gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilen atölye sayesinde öğrenciler yeni bir lisana da sahip oluyor. 25 hafta sürmesi planlanan proje kapsamında özel günlerde topluma da duyarlılık ve farkındalık kazandırmak amacıyla sosyal sorumluluk projeleri üretilmesi hedefleniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Lise Medeniyet Akademisi, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri ile yeni mezun gençlere yönelik; ders destek ve sınav programları, milli ve manevi eğitimler, atölyeler ve etkinlikler düzenlerken; gençlerin ve ailelerinin ihtiyaçlarına göre konferanslar ve seminerler vererek gençleri yarınlara hazırlıyor.

Doğanhisar kışa hazırlanıyor

Doğanhisar İlçe Kaymakamı İslam Timur, Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Suat Sağlam, İlçe Emniyet Amiri Salih Erdem, İlçe Müftüsü Halil İbrahim Süslü, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Özeralp, MHP ilçe Başkanı Reşat Kararslan ve Belediye Birim Amirlerinin katılımlarıyla Fen İşleri Karla Mücadele ekibi dualar eşliğinde kışa hazırlık dönemine girdi.

doganhisar-kisa-hazirlaniyor.jpg

“Kazasız belasız bir dönem olmasını cenabı Allah'tan niyaz ederim” diyen Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, “İlçemizde vatandaşlarımızın zorlanmadan kış ayını geçirmesi için belediye ekiplerimiz hazırlıklara başladı. Tüm ekiplerimiz kış boyunca sahada olacak” açıklamasında bulundu.

Halkapınar’da üreten kadınlara destek

Halkapınar Belediyesi üreten kadınlara destek olmaya devam ediyor. Belediye öncülüğünde Halkapınarlı kadınların üretime katılması amacıyla kurulan Zanapa Kadın Girişimciler Kooperatifinin 4. genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

halkapinarda-ureten-kadinlara-destek-2.jpg

Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Bakkal ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Başkan Bakkal, “Kadınlarımız bizim başımızın tacıdır. Üreten kadınlarımıza desteklerimiz her zaman devam edecek. İlçemizin ekonomisine katkı sağlayan tüm kadınlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Sarayönü Belediyesi’nin araç filosu genişledi

Sarayönü Belediyesi’nin ara filosu genişledi. Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve daha hızlı hizmet verebilmek için araç filomuza, çöp kamyonu ve kamyon ekledik. Çöp kamyonumuz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yüzde 50 hibe olarak, kamyonumuz tamamen belediyemiz kendi öz sermayesinden ilçemize kazandırılmıştır.

sarayonu-belediyesinin-2.jpg

Yeni araçlarımız ilçemize hayırlı olsun. İlçemizde hizmetlerimiz artarak devam edecek. Tüm ekiplerimizle birlikte gece gündüz demeden çalışacağız. Sahada özveri ile çalışan ekip arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Engellilere özel eğitim

Selçuklu Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü faaliyetleri kapsamında Engelli Bakım Merkezinde engellileri ziyaret eden Selçuklu Müftülüğü Vaizi Mehmet Çoban, Hz. Eyyüp el Ensari Cami İmam Hatibi Yasin Bışkıcı ve Engelli Koordinatörü Emine Yılmaz, engelli merkezide kalan misafirlerle bir araya geldi.

engellilere-ozel-egitim-2.jpg

Merkezde kalan engellilere dini bilgileri aktaran görevliler her hafta engellilerle bir araya gelecekler.

Hz. Mevlana’nın şifa bulduğu kaplıca 450 bin kişiyi ağırladı

Konya’nın Ilgın ilçesinde bulunan ve tarihi Roma dönemine dayanan Sahib Ata Vakıf Hamamı 2022 yılı içerisinde toplam 450 bin kişiyi ağırladı.

Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat döneminde önemli devlet adamlarından olan Sahib Ata Fahrettin Ali tarafından 1236 yılında havuzlu ilk Türk Hamamı olarak yaptırılan hamam şuan hala varlığını sürdürmektedir. Hz. Mevlana’nın bir fiil Ilgın’a gelip dinlendiği ve her yıl 2-3 ay boyunca Ilgın’da şifa bulduğu o döneme ait tarih kaynaklarında geçmektedir. Hz. Mevlana kendisine gelen cüzzam hastalarını Ilgın’a getirip kaplıca suyu ile tedavi ettiği bilinmektedir.

hz-mevlananin-sifa-buldugu-kaplica-450-bin-kisiyi-agirladi-3.jpg

Sahib Ata Vakıf Hamamı’nın dünyanın en önemli üç kaplıcasından biri olduğunun ve 42 °C doğal sıcaklığının bulunduğuna vurgu yapan Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş yaptığı açıklamada “Dağın eteklerinden çıkan su, çıktığı şekilde herhangi bir müdahaleye gereksinim duyulmadan havuzlara verilmektedir. Kaplıca suyu renksiz ve kokusuz olmasından dolayı içilebilir özelliğe de sahiptir. Her geçen gün yerli ve yabancı turist kapasitesini artıran kaplıcamız 2022 yılı içerisinde yaklaşık 450 bin kişiyi misafir etti. İnşallah bu yıl hayata geçireceğimiz otel projemizle çok daha fazla vatandaşımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızı, bütün kaplıca severleri bu güzel ve şifa deposu suyu keşfetmesi için şehrimize, Ilgın’a bekliyoruz.” dedi.

Etiketler :