Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa haberler

Mimarlara eğitim verildi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Konya Şubesi ve Meram Belediyesi işbirliği ile Mimarlar Odası üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Meram Belediyesi bünyesinde ruhsata tabi projelerin incelendiği Mepkas uygulamasının kullanımı ile ilgili bilgilendirme ve eğitim toplantısı Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Mimarların yoğun ilgi gösterdiği eğitimde yeni dijital sistemin işleyişi anlatıldı.

mimarlara-egitim-verildi-4.jpeg

‘MİMARLARIN SORUNLARINI ÇÖZMEYE GAYRET EDİYORUZ’

Mimarlar Odası Konya Şubesi olarak sektörde aktif rol oynayan serbest çalışan mimarların sorunlarını çözüm noktasında gayret gösterdiklerini belirten Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Armağan Gülenç Korumaz, “Mimarlar Odası olarak üyelerimizin kamu kurum ve kuruşlarında işlemlerini hızlı şekilde gerçekleştirmeleri adına eğitimlere ve toplantılara önem veriyoruz. Bu verimli toplantının yapılmasına imkan sağlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram Belediyesi İmar Müdürü Mehmet Usta, Meram Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Turgay Turhan’a, Bilgi Sistemleri Koordinatörü Hatice Yaşa’ya ve katılım sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.

Filistinli çocukların şivlilik sevinci

Konya’nın güzel bir adeti olan şivlilik, Filistin’de çocuklara dağıtıldı. Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi Kadın Kolları faaliyetleri kapsamında Konya İl Müftülüğü Uzman Vaizi Ümmü Taş’ın yurt içi, yurt dışı öğrencileri ve hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan şivlilik paketleri Filistin’de çocuklara dağıtıldı.

filistinli-cocuklarin-sivlilik-sevinci-2.jpg

Taş, “Yardımların gerçekleştirilmesinde katkıları bulunan bütün hayırseverlerimize teşekkür ederiz. Çocukların mutluluğu bizim için her şeye değer” dedi.

Cami ve Çocuk Buluşması programı düzenlendi

Ahmet Kolat Camii’nde Cami ve Çocuk Buluşması programı düzenlendi. Karatay İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Ahmet Kolat Camii’nde İmam Hatibi Ali Yıldız ve Müezzin Kayyım Ahmet Göktaş’ın organizasyonuyla öğle namazında “Cami ve Çocuk Buluşması” etkinliği düzenlendi. Öğle namazında gerçekleşen programda din görevlileri öğrencilerle hasbihal ederek temel dini bilgiler ile namaz surelerini tekrar ettiler.

cami-ve-cocuk-bulusmasi-programi-duzenlendi-2.jpg

Program öğrencilere yapılan ikram ile sona erdi. Programın kendileri için oldukça verimli geçtiğini ifade eden öğrencilerde; programın düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Gençliğe Değer Kampı başarıyla tamamlandı

Selçuklu ve Karatay Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından ilçelerde Gençliğe Değer Kampı düzenlendi.

genclige-deger-kampi-basariyla-tamamlandi-3.jpg

Selçuklu İlçe Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, “ 5 farklı ortaokuldan 30 öğrenci ile Yunus Emre Erkek Kur’an Kursu’nda 2 günlük Gençliğe Değer Eğitim Kampı gerçekleştirildi. İki gün boyunca öğrencilere ahlaki ve kültürel değerler hakkında seminerler, söyleşiler, eğitici kamp oyunları, sinema saati gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi” denildi. Karatay İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada ise, “Karatay İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Beytü-l Hikmet Kur'an Kursu'nda düzenlenen ‘Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı’ başarıyla tamamlandı” denildi. Velilerde ara tatilde öğrenciler için böyle bir program düzenlemesinden son derece memnun olduklarını ifade etti.

Etiketler :