Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa haberler

Konya SMMMO’da eğitim faaliyetleri devam ediyor

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın üyelerine ve stajyerlerine yönelik eğitim faaliyetleri, “Dönem Sonu İşlemlerinde Kilit Noktalar” konulu bilgilendirme semineriyle devam etti.

konya-smmmo-1.jpg

Çok sayıda Oda üyesi ve stajyerinin katıldığı bilgilendirme seminerinin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Abdil Erdal; ”2023 yılı eğitim faaliyetlerimize “Dönem Sonu İşlemlerinde Kilit Noktalar” konulu bilgilendirme semineriyle başlıyoruz. Konya SMMM Odası olarak gelişim ve değişim sürecinin her zaman içerisinde yer alıyor, ülke ekonomisine yön vermeye ve kamuya etkin hizmet sunmak amacıyla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda güncel konularda eğitimler ve seminer programları düzenlemeye özen gösteriyoruz. Bildiğiniz üzere bir mali yıl daha kapandı. Muhasebe ve mesleğimiz ülkemiz için büyük önem arz etmektedir. Devlet bütçesi gelirlerinin en önemli bölümü olan vergi gelirleri muhasebe kayıtları sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. İşletmelerin bir yıllık faaliyetleri sonucunda oluşacak mali tablolar, dönem sonunda yapılacak envanter ve değerleme işlemleri ile belirlenmektedir. Yıl içerisinde yaptığımız işlemlerin kontrolü sağlanması yönünden dönem sonu işlemlerinin mesleğimizde çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu seminer sayesinde üstadımız bizlere dönem sonu işlemlerinde dikkat etmemiz gereken noktaları aktaracak ve işlemleri tekrar hatırlatmamızı sağlayacaktır. Bizleri kırmayıp seminerimize katkı sağladığı için sayın İrfan Vural’a teşekkür ediyorum” şeklinde belirtti.

Kulu'da İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Kulu da Kaymakam Ramazan Polat başkanlığında İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

kuluda-ilce-koordinasyon-kurulu-toplantisi-yapildi-2.jpg

Kulu'da İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Milli Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kaymakam Ramazan Polat başkanlığında yapılan toplantıya 46 mahallenin muhtarı, daire amirleri katıldı. Kulu Kaymakamı Ramazan Polat ilçenin sorunlarından bahsederek, bu sorunlara karşı muhtarların ve kurum ve kuruluşların üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

MUHTARLAR SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Muhtarların sorunlarının da dinlendiği toplantıda kurum amirleri, muhtarların sorularını cevaplandırdı. Toplantıya katılan Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver de, 2022 yılında yapılan ve 2023 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Derebucak'ta metruk binalar yıkılıyor

Derebucak ilçesinde metruk yapıların yıkımı sürüyor. İlçede atıl vaziyette bulunan ve tehlike arz eden binalar tespit edilerek yıkımı gerçekleştiriliyor.

derebucakta-metruk-binalar-yikiliyor-2.jpg

Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, yaptığı açıklamada, ilçede bu kapsamda bir eski yapının daha yıkımının tamamlandığını belirterek, ardından alanda temizlik çalışması yaptıklarını belirtti. Kısa, ilçede bugüne kadar çok sayıda metruk bina yıkımı gerçekleştirdiklerini, bundan sonra da bu çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açıldı

Yunak'ta Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Saray Mahallesi'nde hizmet vermeye başladı. İlçe Sağlık Müdürü Hasan Gazi Uyar, gazetecilere, Yunak'ta ikinci istasyonun hizmete girmesiyle acil sağlık hizmetlerinin daha hızlı şekilde ulaşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Personelin taleplerini dinleyen Uyar, hayırsever Resul Güler ve beraberindekilerle istasyonda incelemelerde bulundu.

Başkan Çetin güven tazeledi

Meslekte Konya Grubu Derneği’nin genel kurulu, dernek üyelerinin katılımları ile gerçekleşti. Dernek Başkanı Abdulkadir Çetin güven tazeledi.

baskan-cetin-guven-tazeledi-2.jpg

Dernek Başkanı Abdulkadir Çetin, eğitim ofislerinin şubat ayı içinde derslik olarak tefrişatının tamamlanacağını, ücretsiz eğitimlere ivedilikle başlayacaklarını, şu an diksiyon ve beden dili eğitimleri için ön kayıtların başladığını söyledi. Çetin, eğitimler sürerken üniversiteler ve diğer eğitim kurumları ile görüşerek, ortak protokoller dahilinde eğitimlere devam edeceklerini, ayrıca üyelerden ve stajyerlerden talep olduğu müddetçe Yabancı dil, Ön Muhasebe, Staj Başlama, Staj Bitirme eğitimlerinin de ücret siz olarak yapılacağını, Derneğinin kuruluş amacı doğrultusunda, meslek ve meslektaşa değer katmaya devam edeceklerini ifade etti.

Seydişehir’de dere ıslah çalışmaları sürüyor

Seydişehir’de DSİ yetkilileri tarafından dere ıslah çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

seydisehirde-dere-islah-calismalari-suruyor-2.jpgacil-saglik-hizmetleri-istasyonu-acildi-2.jpg

Yetkililer tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Yeşil karıncalar Seydişehir’de iş başında. Seydişehir İlçesi Akçalar Mahallesi’nde dere ıslah çalışmalarımız devam ediyor. 3 bin 200 metrelik hattın 2 bin 300 metresi tamamlandı. Proje ile 1 mahalle ve 8 bin dekar tarım arazisi olası taşkın riskine karşı korunacak. Diğer ilçelerimizde de taşkınlara karşı gerekli önlemler alınarak dereler temizlenecek” denildi.

Etiketler :