Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa haberler

Yunak, depremzedeler için seferber oldu

Yunak, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem sonrası yaraları sarmak için adeta seferber olurken; Hatay’a 27 gönüllü insan ile Yunak Belediyesi iş makinası, battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu başta olmak üzere kaban, bot, eldiven, atkı ve gıda yardımında bulunuldu.

yunak-depremzedeler-icin-seferber-oldu-1.jpg

Kahramanmaraş olmak üzere çevresindeki 10 ilde meydana gelen deprem çok sayıda can kaybına neden oldu. Tek yürek olan Yunak Belediyesi ve vatandaşlar tarafından düzenlenen yardım kampanyasında Hatay’a götürülmek üzere her türlü insani yardımları bir araya getirdi. Yunak Belediyesinin belirlediği depoya getirilen yardım kolileri ve diğer ihtiyaç malzemeleri tır ile Hatay’a gönderildi. Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, “Tüm ülkeyi yasa boğan bu deprem, tüm ülkeyi bir araya getirdi. Yunak üstüne düşeni yapmıştır. 2 tır daha yardım malzemesi hazırlanıyor. En kısa sürede yola çıkaracağız ” dedi.

Bayındır: Yüreğimiz deprem bölgelerinde

Beyşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısında Cumhuriyet tarihindeki en büyük ikinci felaket olan 7,8’lik deprem felaketi konu alındı. Beyşehir Belediyesi meclis toplantı salonunda, Başkanlığını Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın yaptığı Şubat ayı toplantısında deprem bölgelerine yapılacak yardımlar ele alındı.

bayindir-yuregimiz-deprem-bolgelerinde-2.jpg

Başkan Bayındır, tüm Türkiye’de birlik ve beraberliğin en büyük örneklerini gördüklerinin altını çizerek Beyşehir olarak yüreğimiz deprem bölgelerinde dedi. Başkan Bayındır açılış konuşmasında, “Haftaya Cumhuriyet tarihindeki en büyük ikinci felaket olan 7,8’lik deprem felaketi ile başladık. Allah bu devlete, bu millete altından kalkamayacağı afetler vermesin. Rabbim Türk Milletini her türlü felaketlerden esirgesin. Hepimizin başı sağ olsun. Ölenleri kendi analarımız, babalarımız, çocuklarımız gibi düşünelim. Biz millet olarak geçmişten günümüze kadar hep böyle baktık, böyle bakmaya da devam edeceğiz. Bugünde biz Beyşehir olarak hiçbir şeyi esirgemeden battaniyesinden iş makinalarına kadar ne ihtiyaç varsa canla başla yüreğimizle deprem bölgesinde olacağız. Bu bizim zaruri görevimiz. Beyşehir halkı yardımseverdir. Beyşehir halkı devletten yanadır. Beyşehir halkı kara gün dostudur. Bu mücadelelerin içinde elbirliğiyle omuz omuza verip hiç ayrım gütmeden hepimizin davası tektir. Deprem bölgelerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kalanlara şifa ve sabır diliyorum” dedi.

Akören’den yardım tırları yola çıktı

Akören’de deprem bölgesi için seferber oldu.

akorenden-yardim-tirlari-yola-cikti-1.jpg

Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, “Akören Kaymakamlığı ve Belediyemizin koordinesi ile depremin yaralarını bir nebze de olsa sarmak için afet bölgesine gönderilmek üzere acil ihtiyaç olan malzemeleri hemşerilerimizin sayesinde Belediyemiz Ek Hizmet Binasında toplamaya devam ediyoruz. Dayanışma ve yardımlaşma noktasında duyarlılıklarından dolayı hemşerilerimize teşekkür ederim” dedi. “Belediyemiz ve kaymakamlığımız tarafından deprem bölgeleri için toplanan yardımlar tırımıza yüklenerek yola çıktı” diyen Başkan Arslan, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yoğun desteklerinden dolayı tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Birlikte İleri Derneği'nden depremzedeler için kan bağışı kampanyası

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası teyakkuza geçen Birlikte İleri Derneği deprem bölgesine her türlü desteğini sürdürüyor.

birlikte-ileri-derneginden-depremzedeler-icin-kan-bagisi-kampanyasi.jpeg

Birlikte İleri Derneği, deprem bölgesine insani yardımın yanında kan bağışı desteği de sağlıyor. Depremzedelerin kan ihtiyacını karşılamak için Kızılay işbirliğinde kan bağışı kampanyası başlatıldı. Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Birlikte İleri Derneği Genel Başkanı Latif Cem Baran, "Birlikte İleri Derneği olarak, tüm temsilciliklerimize ve gönüllülerimize, AFAD ile koordineli çalışmalara katılmaya ve de bulundukları yerlerde ki Kızılay merkezilerine kan bağışı yapma çağrısında bulunuyorum." İfadelerini kullandı.

Etiketler :