Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya ve ilçelerinden kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa haberler

Destek ekibi Hatay’a dualarla uğurlandı

Konya’dan 37. destek ekibi deprem bölgesi Hatay’a uğurlandı. Konya İlçe Müftülüklerinin din görevlilerinden oluşan manevi destek ekibi Hatay’daki depremzedelere yardımcı olmak amacıyla, ihtiyaç duyulan malzemelerle birlikte Hatay’a yolcu edildi.

destek-ekibi-hataya-dualarla-ugurlandi-1.jpg

Konya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman ve Konya İl Müftülüğü personeli tarafından dualarla uğurlandı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Depremzedelerimizin yaralarını sarmaya devam eden Konyalı hayırseverlerimize teşekkür ederiz. Deprem bölgeleri için yardımlarımız artarak devam edecek. Allah bize bir daha böyle acı yaşatmasın” denildi.

Müftü Öge’ye Açan’dan ziyaret

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’ye ziyaretler sürüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı I. Hukuk Müşaviri Selami Açan, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’yi makamında ziyaret etti.

muftu-ogeye-acandan-ziyaret-1.jpg

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Müftü Öge, müftülüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öge, “Depremin yaşandığı ilk günden bu yana tüm personellerimizle depremzedelerimizin yaralarını sarmak için canla başla çalışıyoruz” dedi. Açan da Müftü Öge’ye çalışmalarında başarı diledi. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Müftü Derin, hafız öğrencilerle iftar yaptı

Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, İkra'r Hâfızlık Merkezinin öğrenciler, veliler ve kurs hocalarına yönelik düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

muftu-derin-hafiz-ogrencilerle-iftar-yapti-3.jpg

İkra'r Hâfızlık Merkezinin öğrenci ve velilerine yönelik her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğine Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Hüseyin Akıncı, İkra'r Eğitim Kurumları Dernek Başkanı Ahmet Çakır, Emekli İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürü İsmail Bulun, Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halis Peker ve Kurs Müdürü Yusuf Bülbül katıldı. İftar sonrasında İkra'r Hafızlık Merkezinin ilk mezunları olan 7 Hafıza hayırseverler tarafından hediye edilen gram altınlar takdim edildi. Program akşam namazının kılınmasıyla sona erdi. Müftü Derin de, hafızların yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Hayırseverler afetzedeler için iftar yemeği verdi

Selçuklu Müftülüğüne bağlı Buhara Nur Cami ve Şerife Girgiç Kur'an Kursu görevlileri tarafından "Kardeş Aile" projesi kapsamında mahallede ikamet eden depremzedeler için İyilik Sofrası kuruldu.

hayirseverler-afetzedeler-icin-iftar-yemegi-verdi-1.jpg

Yaşanan deprem felaketinin ardından yaraların sarılması için devletimizin tüm kurumlarıyla deprem bölgesinde olduğunu ve şehirlerinden ayrılmak zorunda kalan depremzedelerle ensar olmanın gerekliliği hakkında sohbet eden Selçuklu Müftüsü ve TDV Şube Başkanı Bekir Derin, davetli ailelerin çocuklarına çeşitli hediye takdiminde bulundu. İftar programına Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, cami ve kurs görevlileri ile depremzede aileler katıldı. Müftü Derin, “İftar davetini veren hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Depremzede kardeşlerimizi Konyamızda en güzel şekilde ağırlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Yaralarımızı hep birlikte saracağız” dedi.

Etiketler :