Konya'dan kısa kısa haberler... Şifreler Kaymakamların elinde

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün haberlerini sizler için derledik...
Konya'dan kısa kısa haberler... Şifreler Kaymakamların elinde

Cihanbeyli’de vatandaş buluşmaları sürüyor

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale vatandaş buluşmalarını sürdürüyor. Cihanbeyli’nin mahallelerinde zaman zaman vatandaşlarla bir araya gelip istek, talep ve hizmetleri değerlendiren Başkan Kale’nin son durağı Kandil Mahallesi oldu.

cihanbeylide-vatandas-bulusmalari-suruyor-1.jpg

Kandil Mahallesi’nde hizmet veren Hane-i Mevan’da vatandaşlarla buluşan Mehmet Kale, “Kandil Hane-i Mevan’da hemşehrilerimizle buluşarak çalışmalarımızı konuştuk ve talepleri dinledik. İlgi ve desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Meram’da öğrenciler bilgide yarıştı

Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile “Medeniyet Okulu” projesi kapsamında koordine edilen “Haydi Bil Bakalım” Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması Meram İlçe Finali Belma-Azmi Beğen Yaşam Merkezinde yapıldı.

meramda-4.jpg

Gödene TOKİ İmam Hatip Ortaokulu, Emlak Konut Temaşehir Ortaokulu ve Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulunun yarıştığı finalde öğrencilere farklı kategorilerde toplam 20 soru soruldu. Yarışma sonucunda 80 puan alan Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri birinci olarak il finallerine katılmaya hak kazandı. Programın sonunda başarılı olan öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Programa Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Ahmet Sorgun, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Meram Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şenyiğit, Meram İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Koca, protokol üyeleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Şifreler Kaymakamların elinde

Konya Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bizim Okulumuz" (Okul Merkezli Gelişim Projesi) okullarımızda 1 Ocak 2023 itibarıyla hedefleri gerçekleştirmeye başlayacak.

sifreler-kaymakamlarin-elinde-1.jpg

Konya genelindeki tüm okulların fiziki imkân ve öğrenme farklılıklarını en aza indirmek, tüm eğitim faaliyetlerini bir sistemden takip etmek ve verileri hızlı analiz etmek amacıyla uygulanan "Bizim Okulumuz" projesinin hedef belirleme sürecinde sona doğru yaklaşıldı. Projenin uygulama ve yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında il genelindeki 31 ilçe kaymakamına "Bizim Okulumuz" web sistemi şifreleri verildi.

Bozkır'da öğrencilere geri dönüşüm anlatıldı

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinden Zekiye Kara, Simay Akkan ve Rabia Kıyak, çevre, sıfır atık, geri dönüşüm ve iklim değişikliği konularında proje hazırladı.

bozkirda-ogrencilere-1.jpg

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi öğrencileri, "Fikrin Varsa Destek Programı Projesi" kapsamında Hacılar Ortaokulunu ziyaret etti.Çevre, sıfır atık, geri dönüşüm ve iklim değişikliği konularında yapılan sunumun ardından bilgi yarışması düzenlendi. Atıklardan yapılan uçurtmalar öğrencilerin ilgisini çekti. Bozkır Hacılar Ortaokul Müdürü Mehmet Doğru, "Okulumuz Bozkır ilçemizde dağların arasında bir mahallemizde olması dolayısıyla çocuklarımızın üniversiteli abi ve ablalarının desteğiyle gelişen bu faaliyetlere çok ihtiyacı var. Böyle anlamlı bir projede okulumuzu tercih etmelerinden son derece mutluyuz. Etkinliği düzenleyen arkadaşlara teşekkür ederiz." dedi.

bozkirda-ogrencilere-2.jpg

SELÇUKLU BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi bölümü Proje Koordinatörü Zekiye Kara, "Selçuklu Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirdiğimiz projemizi hayata geçirmekten oldukça mutluyuz. Öncelikle, birbirinden değerli ve kıymetli öğrencilerle buluşmamızda katkısı olan Bozkır Hacılar Ortaokul Müdürü Mehmet Doğru'ya teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çıktığımız bu çevre yolculuğunda bir öğrencinin gönlünde yer edinebiliriz derken onlarca öğrenciyle tanışabilme, samimi sohbetler edinebilme fırsatı bulduk. Her bir anında farklı bir deneyim elde ettiğimiz projemiz bizler için unutulmaz bir deneyim olarak kaldı." diye konuştu. •AA

"En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi" devam ediyor

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesinin tanıtımı Yunak'ta da yapıldı.

en-iyi-narkotik-polisi-anne-projesi-devam-ediyor-1.jpg

"En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokul ve lise öğrencilerinin velilerine yönelik Akşehir ve Yunak İlçe Emniyet Müdürlükleri işbirliği ile Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Yunak Öğretmenevinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında velilere yönelik önemli açıklamalarda bulunuldu. Bilgilendirme toplantısına velilerin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan da katıldı. İşcan, çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanmasının önüne geçmek için anne duyarlılığından faydalanmayı amaçlayan projenin, Türkiye genelinde olduğu gibi Yunak'ta da kararlılıkla uygulanacağını belirtti. Anneler ile sağlanacak iş birliği sayesinde mutlaka başarılı sonuçlar elde edileceğini söyleyen Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personelinin proje tanıtımına ilişkin sunumda dünyanın en önemli sorunları arasında yer alan uyuşturucu madde kullanımının, sadece bireyleri değil toplumları da tehdit eden ciddi bir sağlık ve güvenlik problemi olduğunu dile getirildi.

Yeni yılda sabah namazında buluşacaklar

Cihannüma Derneği Konya İl Temsilciliği 2023 yılının ilk günü anlamlı bir etkinliğe imza atacak. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Müftülüğü ve Konya Eğitime Destek Platformu'nun destek verdiği organizasyonda Konyalı aileler sabah namazında bir araya gelecek.

yeni-yilda-saba.jpg

Buluşmanın adresi Kapu Camii olacak. Cihannüma Derneği Konya İl Temsilciliği 2023 yılının ilk gününde büyük bir organizasyona imza atacak. Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve Eğitime Destek Platformu'nun da desteğiyle Konyalı aileler 1 Ocak Pazar günü sabah namazında Kapu Camii'nde bir araya gelecek. Etkinlikte birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla buluşacak olan Konyalı aileler sabah namazını eda edecek. Namazın ardından eller semaya açılarak insanlığın kurtuluşu için dua edilecek. Ayrıca katılımcılara ikramlarda bulunulacak.

UNİKOP Dönem Başkanlığı Yozgat Bozok Üniversitesinde

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığını Yozgat Bozok Üniversitesinde düzenlenen törenle devretti. UNİKOP 2022 yılı Dönem Başkanlığını üstlenen Rektör Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, UNİKOP Dönem Başkanlığını, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a devretti. Yozgat Bozok Üniversitesi, UNİKOP Dönem Başkanlığı devir teslim töreni ve 2023 yılı 1. Olağan Üst Kurul toplantısına ev sahipliği yaptı. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen UNİKOP Dönem Başkanlığı devir teslim törenine, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu, UNİKOP 2022 Yılı Dönem Başkanı Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Osman Nuri Çelik, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Yaman, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçiftçi, Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi Genel Sekreteri Abdulgani Özkan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi UNİKOP Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Burhan Çakıcı, Konya Teknik Üniversitesi UNİKOP Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Deveci ve öğretim elemanları katıldı.

unikop-donem-baskanligi-4.jpg

1 YIL BOYUNCA SÜRDÜRECEK

KOP Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla kurulan UNİKOP, 2023 yılı faaliyetlerini Yozgat Bozok Üniversitesi başkanlığında sürdürecek.

unikop-donem-baskanligi-2.jpg

UNİKOP Dönem Başkanlığı Devir Teslim Töreni’nin ardından Merkez Rektörlük Binasında UNİKOP 2022 faaliyetleri ve 2023 yılı içerisinde yapılması planlanan faaliyetlere ilişkin görüş alışverişinin yapıldığı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Altınekin'de halk toplantısı yapıldı

Altınekin’de gerçekleştirilen halk toplantısına Kaymakam Yasin Mert başkanlık yaptı. Dedeler Mahallesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Muharrem Dere, kurum amirleri ve mahalle sakinleri katıldı.

altinekin.jpg

Toplantıda, sorunlar dile getirildi. •AA

Balıkçılar da kar ve yağmur için dua etti

Beyşehir’de, göl kenarında bir araya gelen balıkçılar yağmur ve kar için dua etti. Tarihi Taşköprü önündeki balıkçı limanında Cuma namazı sonrasında organize edilen programa, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özber, Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, oda ve derneklerin başkan ve temsilcileri, balıkçılar ile vatandaşlar katıldı.

balikcilar-da-kar-ve-yagmur.jpg

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından kar ve yağmur için dua edildi, göl kıyısında kurbanlar kesildi. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, gazetecilere, kar yağışının geçen sene çok daha erken yaşandığını hatırlattı. Kaynakları geliştirecek olan yer altı su seviyelerini yukarıya çıkaracak yağışların gelmesini dilediklerini ifade eden Bayındır, "Bugün de balıkçı esnafımızın sayesinde manevi sorumluluklarımızdan bir tanesini yerine getirdik, bu vesileyle tüm balıkçı esnafımıza bereketli kazançlar hayırlı işler diliyorum." dedi.

Etiketler :