Konya'dan tarım haberleri...

Konya'dan tarım haberleri...
Konya'dan tarım haberleri...

Tarım sigortası hakkında çiftçiler bilgilendirildi

Selçuklu İlçe Tarım Müdürlüğü ve TARSİM Bölge Müdürlüğünün katılımı ile Selçuklu Belediyesi toplantı salonunda tarım sigortaları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

tarim-sigortasi-hakkinda-ciftciler-bilgilendirildi-1.jpg

Konu ile ilgili yetkililer tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tarım sigortaları uygulamaları hakkında bilgilerin verildiği toplantıda ayrıca bölgemizde ilk defa uygulanacak Gelir Koruma Sigortası da katılımcılara anlatıldı. Katılım sağlayan mahalle muhtarları ve çiftçilerimize teşekkür ederiz. Üreticilerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.” Muhtarlar ve çiftçilerde toplantının oldukça faydalı geçtiğini ifade etti.

Tasarruflu su kullanımı anlatıldı

Tarımda tasarruflu su kullanımı programı kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanan eğitimlerin 2023 yılının ilk eğitimi Karapınar ilçesinde gerçekleştirildi.

tasarruflu-su-kullanimi-anlatildi-2.jpg

Karapınar Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu ve Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner'in de iştirak ettiği toplantıda Toprak, Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personellerince bilişim ve uzaktan algılama ile su izlem konusunda çiftçilere bilgilendirme yapıldı.

Etiketler :