Konyalı deha çocuk kendisini linçleyenlerle yüzleşiyor

Konyalı deha çocuk İstanbul’da ön yargıları kıracak. İşte detaylar…
Konyalı deha çocuk kendisini linçleyenlerle yüzleşiyor

Konya Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi öğrencisi Can Ahmet Kılıç, katılım sağladığı tamamen İngilizce olan 3 MUN programında ‘Olağanüstü Delege' ödülünü almayı başarmıştı. Türkiye’de başarılarıyla adından söz ettiren Kılıç, olumlu tepkilerin yanında olumsuz tepkiler de aldı. Ön yargıları kırmak, soruları cevaplamak ve yanlış bilgileri ortadan kaldırmak için ise 29 Ekim Pazar günü İstanbul’da “Can Ahmet Kılıç’a Sorum Var Diyorsan” programına katılım sağlayacak.

whatsapp-gorsel-2023-10-26-saat-11-30-27-c903779d.jpg

‘BİRÇOK LİNÇ ALDIM’

Sosyal medya üzerinden birçok olumsuz yorum aldığını dile getiren Kılıç, “Son 4-5 aydır sosyal medya üzerinden birçok linç aldım. Bunların birçoğu İstanbul’daki MUN’cularI tarafından geliyor. Konferans Taksim-İstiklal Caddesi’nde yapılacak. 200 kişilik bir seyirci kitlesi bekleniyor. Bana sosyal medya üzerinden söylediklerini veya söylemek isteyip söyleyemediklerini yüz yüze konuşmuş olacaklar.” ifadelerine yer verdi.

‘HERKESE AÇIK’

Programın herkese açık olduğunu aktaran Kılıç, “Konya’dan sadece ben gidiyorum. Herhangi bir ekibimiz yok. Bundan dolayı güvenliğe de dikkat ediliyor. Çünkü sosyal medyadan ‘yolda görsem parçalayacağım’ gibi tehditkar konuşan insanlar da gelebilir. Herkese açık bir organizasyon.” şeklinde konuştu.

‘ÖN YARGILARI KIRMAK İSTİYORUM’

Program sayesinde ön yargıların kırılabileceğini belirten Kılıç, “İstanbul tarafından KONMUN hakkındaki soruları veya kişisel soruları cevaplayacağım. Çünkü İstanbul, KONMUN hakkında farklı düşüncelere sahip olabiliyor. Doğru olmayan bilgiler de yaylıyor. Bu programı yapma amacımız, bu yanlış bilgileri ortadan kaldırarak ön yargıları kırmak. İlerleyen süreçlerde Avrupa basının da olacağız.” dedi.

 Muhabir
Etiketler :