Konyalı Rabia Türk Televizyon tarihine geçti

Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasına katılan Rabia Birsen Güvercin, peş peşe verdiği doğru cevaplarla 1 milyon TL'lik soruyu açtırmaya hak kazandı. O soru bu gece ekranlara geldi. Tüm Türkiye'yi ekran başına kilitleyen soru ise şöyle; Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üç ilden daha az bulunur? Şıklarda Ş V H G harfleri yer aldı. Rabia 1 milyonluk soruyu doğru cevaplayarak ödülün sahibi oldu.
Konyalı Rabia Türk Televizyon tarihine geçti

'Kim Milyoner Olmak İster?'de bir kere daha 1 milyonluk soru heyecanı yaşandı. Geçtiğimiz yıl ki Kurban Bayramı'nda talihsiz bir kazayla kolunu kıyma makinesine kaptıran, ardından biyonik kol takılan Rabia Birsen Göğercin, 1 milyonluk soruya ulaşmayı başardı.

Hayat hikayesiyle Türkiye'yi gözyaşlarına boğan Göğercin seyirciden büyük alkış topladı. Genç kızın başarısı karşısında sessiz kalamayan Kenan İmirzalıoğlu da "Sana sarılıp öpmek istiyorum. Harikasın" dedi.

1 milyon liralık soruyu açtırmaya hak kazanan 5. kişi olarak Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçen Göğercin'e sorulan 1 milyon liralık soru ise şöyle:

Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?

A- ) Ş
B- ) V
C- ) G
D- ) H

DOĞRU CEVAP: B şıkkı

TÜRKİYE'DEKİ İLLERDE EN ÇOK "A" HARF VAR

Türkiye'de bulunan şehirlerin yazılışında en çok kullanılan harf "A" harfi. Türkiye'deki 81 ilin 50'sinde "A" harfi bulunmakta. "A" harfinden sonra en çok kullanılan harfler "İ", "E", "O", "Y" ve "K" şeklinde devam ediyor.

TÜRKİYE'DEKİ İLLERDE EN AZ KULLANILAN HARFLER

Türkiye'de bulunan illerin yazılışında en az kullanılan harfler ise "I", "Ç", "Ş", "Ü", "Z" ve "Ğ" şeklinde...

Ş - HARFİNİN GEÇTİĞİ İLLER (9)

Eskişehir
Gümüşhane
Kırşehir
Kahramanmaraş
Nevşehir
Muş
Şanlıurfa
Uşak
Şırnak

H- HARFİNİN GEÇTİĞİ İLLER (9)

Ardahan
Eskişehir
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Kırşehir
Kütahya
Kahramanmaraş
Nevşehir

V - HARFİNİN GEÇTİĞİ İLLER (5)

Yalova
Artvin
Nevşehir
Sivas
Van

G- HARFİNİN GEÇTİĞİ İLLER (6)

Bingöl
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Yozgat
Zonguldak

RABİA BİRSEN GÖĞERCİN KİMDİR?

Rabia Birsen Güvercin 24 yaşındadır. Ankara’da yaşayan genç yarışmacı Konya kökenli bir aileden gelmektedir. Yeminli izci olduğunu dile getiren Rabia Birsen Göğercin, geçtiğimiz yıl yaşadığı talihsiz bir kaza sonucu kolunu kaybetmiştir.

İlgili Haberler
Etiketler :