Konyalı tamirciler kardeşlik gösterdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Konya’ya gelen birçok depremzedenin hasar gören aracı oto tamirciler tarafından ücretsiz yapılıyor.
Konyalı tamirciler kardeşlik gösterdi

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından Konya’dan bölgeye yardımlar ve destekler adeta yağmur gibi yağarken, deprem bölgesinden Konya’ya gelen depremzedelere de gerekli destekler ve yardımlar da sağlanıyor.

Konya’ya gelen depremzedelerin barınma, eşya ve diğer türlü ihtiyaçları karşılanırken, hasarlı araçlara da oto tamircileri sahip çıkıyor. Konya’ya araçlarıyla gelen depremzedelerin, bölgenin sıcak iklim koşullarından dolayı soğuk iklime hazırlıksız olan araçlarında başta donma ve birçok problem meydana gelmeye başladı. Bunun yanında deprem anında üzerine beton düşen araçlarda da birçok hasarlar oluştu. Oto tamir sanayinin yolunu tutan depremzedeleri gören sanayi esnafları araçları ücretsiz tamir etmeye başladı.

oto-tamirciler-1.jpg

BAŞKAN BARANOK’TAN ESNAFLARA TEŞEKKÜR

Konya Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Emin Baranok, şehre gelen depremzedelerin araçlarının ücretsiz yapan esnaflara teşekkür ederek Konya adına büyük gurur duyduklarını belirtti.

oto-tamirciler-2.jpegoto-tamirciler-7.jpeg

Kendisinin de Hatay’da yardım çalışmalarında olduğunu belirten Başkan Baranok, “Deprem bölgesinden Konya’mıza gelen birçok depremzedenin araçlarının iklim koşullarından dolayı sorunlar yaşandığını duyduk. Sanayiye giden araçlar zaten deprem bölgesinden geldiği belli oluyor. Esnaflarımız bu durumu görünce araçları hemen kendi dükkanlarına çekmeye uğraşıyorlar. Yapılan tamirler ve bakımlardan ücret alınmıyor. Yine birçok esnafımız bölgeden gelen depremzedelerin başka ihtiyaçlarını da karşıladıklarını duyduk. Böyle duyarlı ve vefalı esnaflarımız oldukça Konya birlik beraberlik ve dayanışmanın en güzel şehri olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Allah duyarlı esnaflarımızdan razı olsun” dedi.

oto-tamirciler-5.jpeg

GELEN ARAÇLARIN TÜM BAKIMI YAPILIYOR

Konya Ota Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Başyaylalılar Oto Servis Sahibi Hasan Hüseyin Gündoğdu, bölgeye gelen birçok aracın ücretsiz tamir ve bakımını yapan esnaflardan birisi olarak dikkat çekti. Gazetemize konuşan duyarlı esnaf Gündoğdu, “Son birkaç gündür, sanayiye deprem bölgesinden araç geldiğini gördük. Plakalara göre deprem bölgesinden geldiğini tahmin ettiğimiz araçları durdurup sürücüsüne depremzede olup olmadığını soruyoruz. Depremden geldiğini anladığımız anda aracı dükkana alıyoruz ve tüm bakımlarını yapıyoruz. Buraya gelen birçok araç, iklim koşullarından dolayı bazı arızalar veriyor. Bunun yanın bazı araçların da üzerine molozlar düşmesi sonucu camları kırılmış veya kaportaları hasar almış oluyor. Şu ana kadar sanayiye giren birçok depremzedenin aracı ücretsiz olarak tamir edildi.

oto-tamirciler-6.jpeg

Ben de bazı araçların tamir ve bakımını yaptım. Sanayici esnafları olarak depremin yaşanmasına çok üzüldük. Elimizden gelen yardımları yapmıştık, fakat depremzedeleri birebir görüp onlara böyle yardımca olmak bizleri daha da mutlu etti. Sanayide birçok esnafın depremzedelerin araçlarını bu şekilde tamir ettiklerini duyuyoruz. Biz millet olarak her zaman mazlumun yanındayız. Üstelik Konya olarak burada da büyük bir dayanışma, gayret ve birlik içinde deprem bölgesine yardımlar gönderiyoruz. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın” dedi.

• SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :