Konyalı vekillerden Togg hatırası

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın TBMM'ye Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olan TOGG ile giriş yaptı. Togg’u gören birçok milletvekili aracı inceleyerek hatıra fotoğrafları çektirdi. Cumhur İttifakı’nın Konya Milletvekilleri de bu anı ölümsüzleştirdi.
Konyalı vekillerden Togg hatırası

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, ilk kez Ankara sokaklarında yolculuğa çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlığının bütçe görüşmeleri için Meclis'e Togg ile geldi. Milletvekilleri, Meclis önüne park edilen Togg ile fotoğraf çekindi. Cumhur İttifakı Milletvekillerinden yoğun ilgi gören Togg ile TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabiî Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez günün anısına fotoğraf çekindi.

1-mustafa-kalayci.jpg

TÜRK MİLLETİNİN GURURU TOGG

Yerli otomobil Togg ile fotoğraf çekinen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Türk Milletinin gururu TOGG, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçe görüşmeleri vesilesiyle TBMM’ne gelmiş. Tanıştım ve gurur duydum” ifadelerini kullandı.

2-ziya-altunyaldiz.jpg

GÖZ BEBEĞİMİZ TOGG

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabiî Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise, “Türkiye Yüzyılı’nın ilk bütçesi için yoğun bir şekilde görüşmelerimizi sürdürürken Gazi Meclis’imizde bugün çok değerli bir misafirimiz var. Türkiye’nin Otomobili, göz bebeğimiz Togg bugün TBMM’de!” ifadelerini kullandı.

3-selman-ozboyaci.jpg

MİLLETİN ARABASI, MİLLETİN MECLİSİNDE

Mecliste Togg ile fotoğraf çekinenler arasında yer alan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı da vardı. Özboyacı, Togg’u inceleyerek hatıra fotoğrafı çekti. TBMM Şeref Kapısı önüne çekindiği fotoğrafı paylaşan Özboyacı, “Milletin arabası milletin Meclisinde” dedi.

4-ahmet-sorgun.jpg

"ADAMLAR YAPMIŞ"

Togg ile fotoğraf çekinenlerin arasında AK Pati Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da vardı. Ahmet Sorgun Togg hatırasını, “Adamlar Yapmış” etiketiyle paylaştı.

5-orhan-erdem.jpg

“HAYAL GERÇEK OLDU

Fotoğraf paylaşan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise, “61 yıl önce TBMM önünde benzini bittiği için engellenen yerli otomobil bugün tüm muhteşemliği ile TBMM'de. Türkiye’nin yerli ve millî otomobili Togg Gazi Meclisimizde. Hayal gerçek oldu. Gururluyuz” cümlelerini kullandı.

6-halil-etyemez.jpg

“TAKOZ OLANLAR UTANACAK MI?”

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de fotoğraf çekinenler arasındaydı. Etyemez, “Türkiye'nin Otomobili Togg TBMM'de. Türkiye'nin imza attığı büyük projelere takoz olanlar ve Togg'u eleştirenler utanacaklar mı?” ifadelerini kullandı.

7-haci-ahmet-ozdemir.jpg

“TÜRKİYE’MİZE DE GÖNLÜMÜZE DE HOŞ GELMİŞ”

TBMM’de güne büyük sürprizle başladıklarını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ise, “Meclise TOGG gelmiş. Türkiye’mize de gönlümüze de hoş gelmiş. Hayırlı olsun” cümlelerini kullandı.

8-esin-kara.jpg

“TÜRK MİLLETİ DAHA İYİSİNİ YAPANA KADAR EN İYİSİ”

Togg ile fotoğraf çekinenlerin arasında MHP Konya Milletvekili Esin Kara da vardı. Sosyal medya hesabından fotoğrafı paylaşan Kara, “Togg TBMM’de. Türk Milleti daha iyisini yapana kadar en iyisi” ifadelerini kullandı.

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :