Konyalıların en çok tercih ettikleri belli oldu

Eşarp ve şal da son zamanlar trend olan kumaşlar rahatlık ve kullanım kolaylığı açısından dikkat çekiyor. Sezonuna göre çeşitlilik gösteren, en özel kumaşlardan üretilen eşarplar Konyalı kadınların gözdesi oluyor. İpek eşarp modelleri başta olmak üzere Twill, pamuk ya da piliseli eşarplar gibi farklı seçenekler yer alıyor. Eşarplarda desen, dokumalar ve kabartmalar dikkat çekiyor.
Konyalıların en çok tercih ettikleri belli oldu

Konya'da esnaf Kuddusi Karabakla, “Eşarp çeşitliliği günümüzde çok fazla. Bunları polyester, keten, filamlı, kristal ipek, twill ipek, saf ipek kumaşlar olarak sıralayabilirim. Haftada bir model çıkar, beş altı firmayla çalışıyoruz. Her birinden bir haftada iki model çıkıyor. Biz beğendiklerimizden ve gündem renklerine uygun olanların siparişini veriyoruz. Müşterinin memnuniyeti için eşarpların kumaşlarını doğru tanıtıyoruz. Müşteriye bu konuda güven verilirse ikinci gelişinde başkalarına da önererek geliyor” ifadelerini kullandı.

konyalilarin-en-cok-tercih-ettikleri-belli-oldu.jpg

En kullanışlı eşarp hangisi?

Karabakla, “Kristal ipek kumaşının örtmesi ve kullanımı çok rahat, ütü istemeyen bir kumaş. Saten kumaş ve ipek kumaşları karşılaştırırsak saten kumaş baştan kayar ve kullanımı rahat olmaz“ dedi. Saten kumaşı farklı bir kumaş olarak tanıtırsak müşteride kesinlikle memnuniyetsizlik olur diyen Karabakla “Bu yüzden kumaş tanıtımı çok önemli ve dikkat edilmesi gererken bir konu. İnternet üzerinden tanıtım da yapıyoruz, müşterilerimiz için çekilişler de gerçekleştiriyoruz. Ayda ya da iki ayda bir üç ürüne indirim uyguluyoruz.” diye söyledi.

konyalilarin-en-cok-tercih-ettikleri-belli-oldu-001.jpg

Karabakla “İnternet üzerinden sadece tanıtım ve kampanya haberlerini veriyoruz çünkü satış yapmaya çalışıldığında fotoğrafta gerçek renk ve kumaş belli olmuyor. Bu müşteri memnuniyetsizliğine yol açabiliyor. Bu yüzden müşterilerimize gelip mağazadan seçim yapmalarını öneriyorum. Müşteri memnuniyeti olarak güzel geri dönüşler alıyoruz. Eşarp ve şal alanlar memnun kalıyor ve öneriyor. Hatta daha önceden birlikte alışverişe gelenler daha sonrasında birbirinden haberiz toplu sipariş verdiler.” dedi.

konyalilarin-en-cok-tercih-ettikleri-belli-oldu-002.jpg

Çalışan kadınlara öneririm

Caz ve bambu kumaş eşarp ve şalları çalışan kadınlara öneren Karabakla, “Çünkü kayma yapmaz ve ütü istemez. Konyalılar en çok mevsimlik eşarp ve şalı tercih ediyor. Kışlık kumaşı olan eşarp ve şallar genelde tercih edilmiyor. Eşarpta bambu soft daha çok tercih ediliyor. Özellikle tavsiye ettiklerim ise bambu, pamuk likra, ağaç kabuğu ve penye şal. Yurt dışında da müşterilerimiz var. Her sene belirli aralıklarda gelirler ve ihtiyaçlarını bizden alırlar.” dedi. Karabakla “Konya halkından da genç esnaflardan daha çok alışveriş yapmalarını ve esnafa güvenmelerini istiyoruz. Genç esnaflara destek olmalarını istiyorum.” diye isteğini belirtti.

konyalilarin-en-cok-tercih-ettikleri-belli-oldu-003.jpg