Konyalıların tercihi tahinli pidenin tarifi değişti! Böyle daha lezzetli oluyor

Konya’da Ramazan ayında oldukça tüketilen Kadınhanı Tahinli Pide, sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti olan tahinli pide her yıl olduğu gibi bu senede Konyalıların tercihi olmaya devam ediyor.
Konyalıların tercihi tahinli pidenin tarifi değişti! Böyle daha lezzetli oluyor

Kadınhanı ustalarından olan Fatih Yemenici, “Tahinli pide Ramazan ayına has bir tatlıdır. Mübarek aydan sonrada tatlı satışlarımız devam ediyor ama bu zamanda yenilince tadı daha güzel oluyor. Özellikle sahurluk gıda ve iftarlık çok güzel bir tatlı olur” dedi.

konyalilarin-tercihi-tahinli-pidenin-tarifi-degisti-boyle-daha-lezzeli-oluyor.jpg

Tahinli pide hamurunun odun ateşinde piştiğini söyleyen Fatih Yemenici, “Tahinli pide normal mayalı hamurdan yapılır. İçine yağ, isteğe göre antep fıstığı ve ceviz koyulur. 1973 tarihinden itibaren Kadınahanı’da yapılan tahinli pidenin eskiye göre de yapılışı değişti. Mesela Kadınhanlılar biraz hamurunu küçültüp içerisindeki tahin miktarını çoğaltıyor” ifadelerini kullandı.

konyalilarin-tercihi-tahinli-pidenin-tarifi-degisti-boyle-daha-lezzeli-oluyor-001.jpg

‘TÜRKİYE’NİN HER BÖLGESİNDE TAHİNLİ PİDE YAPILIR’

Türkiye’nin her bölgesinde tahinli pidenin yapıldığını belirten Yemenici, “Orta Anadolu’nun her şehrinde tahinli pide var. Yapılışlarında bazı farklılıklar var. Örneğin bazıları hamurun içine tahini koyuyor, bazıları üstüne, ya da çarşaf gibi açıp katmer şeklinde yapıyor. Tahinli pideyi tercih eden vatandaşlar şerbetli veya şerbetsiz yiyerek tüketiyorlar. Bizim müşterilerimiz tahinli pideyi şerbetsiz yediklerinden dolayı kalın ve yumuşak yapıyoruz. Şerbetli tercih edenler ise biraz daha ince ve kalın yaparlar hamur olmaması için” şeklinde konuştu.

konyalilarin-tercihi-tahinli-pidenin-tarifi-degisti-boyle-daha-lezzeli-oluyor-002.jpg

FİYATLAR 140 TL İLE 170 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Tahinli pide fiyatlarına değinen Yemenici, şunları söyledi: “Her şeyin fiyatı arttığından dolayı tahinli pidenin de fiyatında artış meydana geldi. Geçen sene cevizli tahinli pide 100 TL iken bu yıl 170 TL, sade geçen yıl 80 TL iken bu yıl 140 TL. Girdi maliyetleri ve işçilik olunca doğal olarak bu parayı buluyor.”

Etiketler :