Konya’nın 60 yıllık tarihi lokantası

Konya’da tarihi ve kültürel çok sayıda mekan bulunuyor. 1964 yılında kurulan Bolu Lokantası halen günümüzde faaliyet göstermeye devam ediyor. İşletme sahibi Mehmet Günüç, 60 yıllık emektarı olduğu Bolu Lokantasının vazgeçilmez olduğunu belirterek, “Kendi yiyemeyeceğimiz yemeği müşteriye ikram etmiyoruz” dedi.
Konya’nın 60 yıllık tarihi lokantası

Sulu yemekle başlayıp daha sonradan pide çeşitlerine geçtiklerini söyleyen Bolu Lokantası İşletme Sahibi Mehmet Günüç, “1969 yılında kadar babamlar Mevlana Türbesine yakın yerde çalışmışlar. Daha sonra Aziziye Caddesine taşınmışlar. Sulu yemeği ve çorbayı orada bırakıp yeni mekanda pide çeşitleri üzerinde çalışmışlar” dedi.

konyanin-60-yillik-tarihi-lokantasi.jpeg

Mehmet Günüç, ustanın kalitelisi, fırın odunun meşe olması ve malzemenin en iyisini kullandıklarını belirterek bu sayede de güzel lezzetlerin nesiller boyu devam edeceğini kaydetti.

konyanin-60-yillik-tarihi-lokantasi-001.jpeg

“Tek bir felsefemiz var o da kendi yemediğimiz yemeği müşteriye ikram etmemek”

Kendi yemedikleri yemeği müşteriye ikram etmediklerini söyleyen Günüç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek bir felsefemiz var o da kendi yiyemeyeceğimiz yemeği müşteriye ikram etmemektir.”

2020 tarihinde mekanlarının kentsel dönüşüme girdiğini ifade eden işletme sahibi, hem restorasyon hem de pandeminin etkisiyle lokantanın faaliyet göstermesi için 3 yıl ara verdiklerini açıkladı.

konyanin-60-yillik-tarihi-lokantasi-002.jpeg

“60 yıllık bir emeği devretmek istemedim”

Ara verdiklerinde lokanta için birçok cazip teklif geldiğini vurgulayan Mehmet Günüç, para için 60 yıllık bir emeği devretmek istemediğini belirtti.

Konya halkından, protokolden ve daha birçok kesimden müşterilerinin olduğuna değinen Günüç, kapalı oldukları zamanlarda bile ‘lokantayı ne zaman açıyorsunuz, sizi bekliyoruz’ gibi övgüler aldıklarını söyledi.

konyanin-60-yillik-tarihi-lokantasi.jpg