Konya’nın elitleri bu mahallede yaşıyor, hafta içi nüfusu çoğalırken hafta sonu azalıyor!

Konya’nın bu mahallesinde hafta içi nüfus çoğalırken, hafta sonu azalıyor. İşte tüm detaylarıyla o mahalle!
Konya’nın elitleri bu mahallede yaşıyor, hafta içi nüfusu çoğalırken hafta sonu azalıyor!

Güncel nüfusu 23 bin olan Konya Havzan Mahallesi’nde hafta içi ve hafta sonu yoğunluk değişiyor. Mahalle hakkında detaylı bilgiler veren Havzan Mahalle Muhtarı Osman Haklar, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

dji-0002.jpg

‘HUZURLU BİR BÖLGE’

Mahalle’nin huzurlu bir bölge olduğunu vurgulayan Haklar, “Mahallemizin sınırları Meram Yeniyol’dan, Lale Bahçe ve Meram Belediyesi’ne kadar gidiyor. Yeni Kaymakamlıkta bizim sınırlarımız içerisinde. Havzan Mahallesi eski bir yerleşim yeridir. Müstakil evler, apartmanlar var. Diğer mahallelere göre Havzan daha farklı. Huzurlu bir bölge. Her türlü insan burada yaşıyor.” şeklinde konuştu.

havzan-mahallesi-1200x700.jpg

‘HAFTA İÇİ YOĞUN, HAFTA SONU SAKİN’

Mahalleni hafta içi ve hafta sonu yoğunluğunun farklı olduğunu dile getiren Haklar, “Kış mevsiminde genelde herkes burada oluyor. Ama yaz döneminde herkes yazlıklarına, tatile gidiyor. Aynı şekilde hafta içi daha yoğun, hafta sonu daha sakin oluyor. Mahalle sakinleri hafta içi okula ya da işlerine giderken, hafta sonunu yazlıklarında geçiriyorlar.” diye aktardı.

osman-haklar.jpg

EN KÖKLÜ AİLELERİ

Konya Ansiklopedisinde yer alan bilgilere göre ise mahallede birçok köklü aile bulunuyor. Verilen bilgi ise şu şekilde; Mahallenin ilk sakinlerinin Konya merkezdeki mahallelerden geldikleri bilinmektedir. Bunlardan bir kısmı bağcılık ve hayvancılık yaparken bir kısmı da esnaf ve zanaatkârdı. 1960’lı yıllarda Meram Yeni Yol açılınca mahalleye ilgi artmıştır. Kasap Haşim Soğancılar (Buzhanenin yanında), Recep Binatlı, Adil Bey, Tenekeci Mustafa Efendi ve Çeşmeci Hüseyin Ustalar mahallenin hatırlanan en eski aileleridir.

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

 Muhabir
Etiketler :