Konya'nın ilçesine 22 milyon liralık yatırım

Konya'nın Seydişehir Belediyesi tarafından kadınlara gelir desteği sağlamak amacıyla Seydişehir Antalya karayolunda hayata geçirilen 33 adet ahşap dükkandan oluşan “Üreten Kadınlar Pazarı ile Butik Dükkanlar ve Halk Ekmek Fırınının açılışı, Ak Parti MKYK Üyesi Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Ak Parti Konya Milletvekili Latif Selvi’nin katılımıyla yapıldı. Açılışlar toplamda 22 milyon lira mal oldu.
Konya'nın ilçesine 22 milyon liralık yatırım

Konya'nın Seydişehir ilçesinde belediye tarafından kurulan “SEYDİ-KOOP” çatısı altında bir araya gelen üreten kadınlar, Seydişehir Belediyesi tarafından kurulan Üreten Kadınlar Pazarında satış yaprak ev ekonomisi de katkıda bulunuyor.

Seydişehir Belediyesi tarafından Akdeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan Konya-Antalya yolunun değerlendirilmesi ve ilçeye ekonomik girdi sağlanması noktasında önem arz eden Üreten Kadınlar Pazarı yöresel ürünlerin satışlarının yapılması ile birlikte ilçenin tanıtımında da önemli rol oynayacak.

konyanin-ilcesine-22-milyon-liralik-yatirim-001.jpg

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “günümüz şartlarında toplam 22 milyon lira yatırım bedeline sahip olan, 33 Adet ahşap dükkandan oluşan Üreten Kadınlar Pazarı, Butik Dükkanlar ve Halk Ekmek Fırınımızın açılışını birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştiriyoruz. Seydişehir’imizin vizyon projeleri arasında yer alan, seçim beyannamemizde de bulunan bu projelerimizin Seydişehir’imize, bölgemize, Konya’mıza ve üreten kadınlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

konyanin-ilcesine-22-milyon-liralik-yatirim-002.jpg

Konya Milletvekili Latif Selvi; “Seydişehir her defasında bir başka Seydişehir oluyor. Bunun için de yöneticilerimiz ve Belediye Başkanımız da gayretli bir çalışma sergiliyor. Hanımlarımız üretiyor, istihdamda önemli bir mesafe alıyor. Bir beldenin gelişmesi ve güzelleşmesi ve yatırımları ile birlikte bir fark üretmesi topyekûn hepimizin birlikte hareket etmesi ile mümkündür. Bugünde bunun en güzel örneğini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konya Milletvekili Tahir Akyürek; “Belediyecilikte şehrin sosyal ve kültürel kalkınması, ticari ve sanayi açısından da hareketlenmesi güçlenmesi de belediyelerimizin görevleri arasında. Bu çalışmaları da Başkalarımız AK Parti Belediyeciliğinde yapıyor ve yapmaya gayret gösteriyorlar. Konya dünden bu güne son yıllarda büyük bir gelişim gösterdi ve Türkiye’nin şehircilikte, ticarette, sanayide, turizmde, eğitimde, kültürde parmakla gösterilir şehirlerinden birisi haline geldi. İlçelerimiz noktasında da Seydişehir hem Konya’mızda, hem de ülkemizde en önlere çıkan şehirlerden birisi. Belediye Başkanımız öncülüğünde tüm kurumlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde bu çalışmalar hayata geçiriliyor. Seydişehir hikayesi olan bir şehir. Hikayesi olan şehir geleceği parlak olan şehirdir. Tüm hemşehrilerimizi gelip burada bu çalışmayı ve çalışkan kadınlarımızın nasıl ürettiklerini, nasıl pazarladıklarını, nasıl aile bütçesine, şehir katma değerine katkı yaptıklarını gelip görmesini temenni ediyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

konyanin-ilcesine-22-milyon-liralik-yatirim.jpg

Protokol konuşmalarının akabinde İlçe Müftüsü Adem Bebek tarafında yapılan duanın ardından Milletvekilleri ve Protokol üyelerini tarafından Üreten Kadınlar Pazarı, Butik Dükkanlar ve Halk Ekmek Fırınının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Latif Selvi, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yalçın Özkubat, İlçe Jandarma Komutanı Muhammed Yaşar Hançer, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, İlçe Belediye Başkanları, STK Başkanları, Muhtarlar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının idarecileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etiketler :