Konya’nın ilk e-spor merkezi Meram’da açıldı

Meram Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan ve Konya’nın ilk e-spor merkezi olan Meram Gelişim Akademisinin (MEGA) açılışı gerçekleştirildi.
Konya’nın ilk e-spor merkezi Meram’da açıldı

Yeni neslin önünü açacak eğitimler veren Meram Gelişim Akademisi (MEGA) Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi’nde hayat buldu.

meram-gelisim-akademisinin-mega-acilisi-1.jpg

E- Spor Merkezi’nin yanında YouTube Akademi, Dijital Oyun Tasarım Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi’nin açılışının yapıldığı törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, KOP Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, Meram Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

vahdettin-ozkan.jpg

‘EĞİTİMİN LOKOMOTİFİ OLDULAR’

Programın açılış konuşmasını yapan Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Öncelikle Meram Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bu işin lokomotifi oldular. Bunun organizasyonunu çok iyi bir şekilde yaptılar. Eğitim hem bireysel gelişim hem şehrin ve toplumun gelişimi açısından olmazsa olmazımızdır. Bu eğitim hizmeti de çok dinamik bir hizmet. Değişen, dönüşen dünyada sürekli teknolojinin hızlı dönüştüğü bir anlamda klasik yöntemlerin dışında yeni, güncel, her türlü eğitim teknolojilerini ilk yakalayıp bu eğitimin bütün mecralarını, çocuklara, gençlere götüren toplumlar avantajlı duruma geçiyorlar. Dünyadaki rekabet gücümüzü artırarak maddi manevi kalkınmamız için çocuklarımızın eğitilmesi şart ve eğitimdeki gelişmelerin bütün dünyanın önüne geçmek çok daha önemli ve anlamlıdır. Bu dijital dünyada gençlerimizin hangi ilişkiler içerisinde olduğunu tespit etmek, tarif etmek, analiz etmek, o kabiliyetlerin keşfedilmesi, önünün açılması açısından eğitim sistemi önem arz ediyor. Bu tür merkezler de buna öncülük etmektedir” şeklinde konuştu.

mustafa-kavus.jpg

‘BÜYÜK HAYALLERE HEP BİRLİKTE KOŞUYORLAR’

Gençlerin büyük hayallerine doğru hep birlikte ilerlediklerini kaydedenMeram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, E-Spor ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezleri ile YouTube Akademisi’nin ve Dijital Oyun Atölyesi’nin Türkiye’nin, 2023 hedefleri ile 2053 ve 2071 vizyonlarına ulaşmasında en kritik rollerden birinin de dijital dünya olduğu düşüncesinden doğduğunu belirtti. Sadece ülkemizi değil, yaşadığımız şehri ve ilçeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne ancak çağın gereksinimlerine uygun, kaliteli, nitelikli ve en modern teknolojiyle donanmış bir eğitim sistemiyle taşıyabileceğimiz şüphe götürmeyen bir gerçek olduğuna vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, “Meram’da ve Konya’da yaşayan çocuklarımız ve gençlerimiz ortaya koyduğumuz projelerle, büyük hedeflere, büyük ideallere ve büyük hayallere hep birlikte koşuyorlar. Bugün itibariyle Konya’nın ilk E-Spor Merkezi, YouTube Akademi, Dijital Oyun Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi de gençlerimize yeni ufuklar açmak üzere hayat buldu” diye konuştu.

meram-gelisim-akademisinin-mega-acilisi-8.jpg

BU EĞİTİMLER, MERAM GENÇLİĞİNİ DİJİTAL YARIŞTA ÖNE GEÇİRECEK’

Konya’nın ilk E-Spor Merkezi ile Youtube Akademi, Dijital Oyun Tasarım Atölyesi ve KOP Yeni Nesil Öğrenme Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yeni nesil bir spor branşı olan E-Spor, gençlerimizin bilgi ve teknolojilerin kullanımı ile zihinsel ve fiziksel becerilerini geliştirdiği bir faaliyet alanıdır. Proje kapsamında ayrıca, geniş kitleler tarafından benimsenerek popüler bir mecraya dönüşmüş, Dijital Oyun Tasarım Atölyesi, Aylık 1,9 milyar ziyaretçisi ve 5 milyar izlenen videosu bulunan YouTube’da yaşanan müthiş yarışta gençlerimizi öne çıkarmak amacıyla eğitimler vereceğimiz Youtube Akademi ve KOP ile birlikte vücut bulan Yeni Nesil Öğrenme Merkezi’mizi de açıyoruz. Projenin Meramımıza kazandırılmasında KOP Başkanlığı döneminde desteğini esirgemeyen Mahmut Sami Şahin’e ve yatırımın hayat bulmasında katkı veren KOP Başkan Vekilimiz ile tüm KOP çalışanları ve Milli Eğitim camiasına ilçem ve ilçe gençliğim adına teşekkür ediyorum.”

meram-gelisim-akademisinin-mega-acilisi-10.jpg

‘YATIRIM BEŞERİ SERMAYEYLE ANLAM KAZINIYOR’

İnsana yapılan yatırımın büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (KOP) Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, “Yaptığımız pek çok faaliyet var ama bu faaliyetlerin esası aslına bakarsanız temelde insan odaklı olmaktır. Çünkü ülkemize dünyanın en iyi teknolojilerini de getirseniz bölgenize, şehrinize, ilçenize, mahallenize dünyanın en kapsamlı en nitelikli yatırımlarını da yapsanız bunların esası direkt insandır. Eğer beşeri sermayenizi kuvvetlendirmezseniz insanlarınızı, gençlerinizi, yarına, geleceğe hazırlamazsanız yaptığınız yatırımların hiçbir anlamı olmaz. Bu kapsamda biz Meram Belediyemizle birlikte çok güzel bir uyumla, güzel bir tesisi bölgemize kazandırmış bulunmaktayız. İçerisinde 8 atölyenin bulunduğu, çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak çok nitelikli alt yapıların, yatırımların oluşturulduğu bu tesis inşallah bundan sonra gençlerin geleceği hazırlayacak bir yatırım olacak” ifadelerini kullandı.

meram-gelisim-akademisinin-mega-acilisi-11.jpg

‘HEDEFLERE İLERLEMİMİZDE GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR’

Büyük hedeflere ilerlemede gençlere çok ihtiyaçlarının olduğunu aktaran AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, “Sayın Meram Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Şehrimizin, ilçemizin imarıyla ilgili yoğun çalışmalarını devam ettirirken bir taraftan da hem neslimizin hem gençlerimizin ihyasıyla ilgili hem yaz okullarıyla hem kış okullarıyla hem tesisleriyle çok yoğun bir çalışmayı yürütüyorlar. Ekibine ve desteklerinden dolayı KOP idaremize teşekkür ediyorum. Bu mekanları doldurmak, gençleri yetiştirmek, gençlerle ilgili bu konuların üzerinde durma vazifesi de sizlere düşüyor. Bu mekanların açılması yetmiyor bunların da dolu dolu kullanılması gerekiyor. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ilerleme noktasında gençlere çok ihtiyacımız var. Bu gençler bizim onlara sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

murat-yigit.jpg

‘KONYA BELEDİYECİLİĞİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR KÜLTÜRDÜR’

Konya Belediyeciliğinin Türkiye’ye örnek olacak bir kültür olduğunu ifade eden Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak pek çok yatırım yapıyoruz. Okullarımız, dersliklerimiz… ancak Konya belediyeciliğinde eğitime bakış gerçekten Türkiye’ye örnek olacak bir kültürdür. Bunun diğer belediyelerimizde de yansımalarını görüyoruz. Maliyet ve görsel olarak baktığımızda burada büyük bir maliyet büyük bire emek var. Hepsi bir araya gelmiş bizim çocuklarımızın hizmetine sunulmuştur. Konya’da milli eğitim bakanlığının yaptıklarının üzerine Konya belediyelerinin yaptıkları burada eğitim açısından bize üst düzey bir katkı sağlıyor. Meram Belediyemizde eğitime bakışta bir heyecan var. Bu bizim çok hoşumuza gidiyor, mutlu oluyoruz. Çünkü kalitemiz daha yukarılara çıkıyor. Bu tesisin Konya’mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

meram-gelisim-akademisinin-mega-acilisi-5.jpg

‘İNSANIN İÇİNDEKİ CEVHER ANCAK BÖYLE ÇIKACAK’

İnsanın içindeki cevherin ancak bu tür eğitim kurumlarıyla ortaya çıkabileceğini vurgulayan Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, “MEGA Gelişim Akademisi gelecek adına yapılan en güzel yatırım. İlçemiz adına şükranlar sunuyoruz. Bu kadar güzel olacağına beklemiyordum. Artık dijital bir çağa doğru gidiyoruz. Eğer gerekli çalışmaları yapamazsak aynı sanayi devriminde olduğu gibi biz başka işlerle uğraşırken bizi işgal etmeye kalkan güçler aynı şekilde üstümüze çöreklenerek biz ve bizim gibi ülkeleri kendi menfaatlerine göre kullanmaya çalışırlar. Belediyelerimizin halkın tabanına hitap etmesi, burayı daha organize etmesi nedeniyle çok önemli. Özellikle bu tür bağımsız kuruluşların yapılan işleri daha layıkıyla olması gerektiği şekliyle büyük imkanlar sağlıyor. Bilgiye ulaşmamız gerekiyor ve bunun için de iyi yetişmiş bilgisayar mühendislerini, yazılım mühendislerine ihtiyacımız var. Dünya yeni bir yol ayrımında enerji sistemleri değişiyor. O nedenle bizim insanın içindeki cevheri çıkarmamız gerekiyor. Bu tür yerlerin sayısının artmasını bekliyor ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

meram-gelisim-akademisinin-mega-acilisi-6.jpg

 Muhabir
Etiketler :