Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Konyaspor durdurulamıyor

Konyaspor durdurulamıyor

İlk beş haftada 11 puan toplayan ve aynı zamanda kalesini de bu 5 hafta itibariyle gole kapatan temsilcimiz , Hatayspor maçıyla hem bu çıkışı sürdürmek hemde galibiyet serisini 4 maça çıkararak ligin zirvesine daha sağlam tutunmak adına taraftarıyla birlikte tekrar Eskişehir yollarına düşüyordu. Rakibin durumu ve kendi pozisyonumuzu karşılaştırınca bizim açımızdan kağıt üstünde görece kolay bir maç gibi görünsede, rakip tarafından baktığımızda acil puana ihtiyaç duyan ve favori Konyaspor karşısında sürpriz arayan bir Hatay takımı olması muhtemeldi.
Bu tip maçlarda doğal olarak rakip takım savunma yaparak Konyaspor’u durdurmaya çalışıp öncelikli olarak bir puanı hedefleyecekti.
Nitekim ilk yarı itibariyle maç öncesi kafamızda kurguladığımız oyun sahaya yansıdı ve takımımız rakibin savunma anlayışına karşı beklenen etkiyi gösteremedi. Özellikle Muriç’in kanadı 45 dakika boyunca rakibe çalışarak adeta rakip takımın ekmeğine yağ sürdü. Pozisyon ve oyun içi etkinlik anlamında kısır bir ilk yarı seyrettik hep birlikte.
İkinci devreye Muriç- Paz değişikliği ile başlayan İlhan Palut bu hamleyle hepimizin içine su serpti. Oyuna daha agresif ve istekli başlayan ekibimiz kanatları daha verimli ve aktif kullanarak rakip savunmayı çözmek için daha olgun atak organizasyonları geliştirdi. Nihayetinde oyuna girdiği andan itibaren verimli olan ve çok istekli görünen Bruno Paz takımımızı öne geçiren golü atarak hanemize üç puan daha yazdırdı.
Her ne kadar oyun ve skor olarak üretken olamasak da bu sıkıntılı süreçte 6 maçta toplanan 14 puan bizim için tadından yenmez nitelikte. Toplanan 14 puana rağmen oyun anlamında hâlâ tatmin olamamak Konyaspor’dan beklentimizin ve bu takımın potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bu açıdan baktığımızda bu duyguyu bize yaşatan takımımızla gurur duyuyoruz.
Kazanma alışkanlığı yakalamak ve çıtayı sürekli yükseltmek hiç kolay bir süreç değil, Konyaspor artık bu ligin en dişli takımından biri haline geldi. Günlük skor ve sonuçlardan bağımsız bu kültürü korumak ve üzerine koyarak gitmek bizim için çok değerli.
Alınan üç puan ve neticesinde maç fazlasıyla da olsa gelen liderlik camiamıza hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR