Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor, en etkisiz oyununu oynadı!

Konyaspor, en etkisiz oyununu oynadı!

Giresunspor, ligde halen gol atamasa da ilk puanını Konyaspor’dan aldı.Konyaspor’un bugüne kadarki lig performansına göre galibiyet beklentisiyle gittiği Giresun deplasmanından aldığı bir puan ortaya koyduğu oyununa göre iyi sayılır, yenilmezlik unvanını koruması ise kötü oyunun iyi tarafı oldu. Ancak objektif olursak Giresunspor tarafı daha iyi oynadı, maçı kazanmak için daha çok çabaladı.

Üç puanı daha çok isteyen ve zorlayan taraftı.  Belki onlar için ölüm kalım, hocaları Hakan Keleş için ‘tamam mı devam mı?’ maçıydı. Aldığı bir puan kısa vadede Hakan Keleş’e belki kredi kazandırırken Konyaspor yönünden ise ligin son sırasında da olsa en az rakip kadar mücadele etmeden, maçı istemeden maç kazanılamayacağının ihtarıydı.

Giresunspor maçının Konyaspor’un ligde oynanan beş maç içinde en kötü futbol oynadığı karşılaşma olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

KİM NEREDE OYNADI?
Bytyqi hastalandığı için ilk kadrodan çıkarılınca İlhan Palut takımın kanatlarını Michalak ve Serdar Gürler’e emanet etti. Endri Çekici ise orta üçlünün solunda başladı. İleri uçta ilk 11 tercihini Cikalleshi’den yana kullandı.

Sahaya çıkan ilk 11 topa hakim olmakta oldukça zorlandı. Özellikle savunmadan dönen topları da Giresunspor’un toplaması Konyaspor’un maçın büyük bölümünde baskı yemesinin sebebiydi. İlhan Palut ikinci yarı oldukça etkisiz görünen Michalak yerine Rahmanoviç değişikliği ile başladı. Bu değişiklik ile Endi sol kanatta Serdar sağ kanatta, Rahmanovic ise orta üçlünün solunda pozisyon aldı.

Bu değişiklik çok da fayda sağlamayınca ikinci hamle Serdar’ın yerine Ahmet Hassan oldu. Ahmet Hassan şahsi yeteneği ile etkili olmaya çalıştı, bir topu direkten döndü. Ahmet Hassan ile birlikte oynadığı sürede Cikalleshi sol kanatta oynadı.

Ancak takımın oyunu yine düzelmedi. Endri’nin yerine giren Mpoku’nun maç içinde birkaç çalımı ile son dakikalarda tehlikeli bölgeden kazanılan frikik atışını kötü kullanması akıllarda kaldı. Cikalleshi-Adil değişikliği ise zaman geçirmeye dönük bir değişiklik oldu. Konyaspor’un bir topu direkten dönmesine rağmen daha çok pozisyona giren rakipti. Bu durumda (maç öncesi beklenti yüksek olsa da) alınan bir puanı öp başına koy.

MICHALAK’TAN DAHA İYİSİ ALINABİLİRDİ
Michalak ligden tanıdığımız oyuncu, açık alanda etkili, alan bulamadığında sıradanlaşan bir oyuncu, hakkında erken hüküm vermek de istemiyorum. Süre aldığı son iki haftada etkili görünmedi, pek fazla ışık verdiği de söylenemez.

Tütmez, kokmaz eh işte idare eder bir görüntüsü var. Bence ligimizdeki önceki sezonlardaki Michalak performansına 500 bin Euro bonservis verilmez. Sağ kanat mevkii için yönetim bu kadar bütçe ayırmışsa daha iyisi alınabilirdi. Mesela Giresunspor’un sağ kanat oyuncusu Süleymanov Michalak’a göre daha yetenekli bir oyuncu gibi görünüyor.

Maliyeti nedir bilmiyorum ama Michalak’a ödenenden daha fazla olacağını sanmıyorum. Üstelik 22 yaşında. Sanırım transferde biraz daha dikkatli olmak lazım.

FORMADA SEÇİCİLİK!
Televizyonda maçı izlerken Giresunspor’un çizgili yeşil beyaz forması karşısında Konyaspor’un siyah formasını bir türlü özümseyemedim. Yeşil beyaz çubuklu üzerinde nasıl bir algı oluştuysa beynim sürekli ilk olarak yeşil beyazlı takımı Konyaspor olarak algılayıp sonra düzeltti.

Siyah renkli forma şık güzel tamam da bir türlü Konyaspor ile eşleşmedi. Eskiden Sehic’in giydiği forma rengine yakın fıstık yeşili siyah şortlu bir forma vardı. Bence Konyaspor’a çok yakışıyordu. Bu formadan niye vazgeçildi bilmiyorum. Ancak iki yeşil beyazlı takımın maçında ben o eski formayı görmek isterdim.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR