Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Konyaspor galibiyete yakın

Konyaspor galibiyete yakın

Konyaspor yarın Sivasspor deplasmanına çıkacak. Açıkçası geçen seneye kadar Sivas deplasmanları hem hava şartları hem de Rıza Çalımbay’dan dolayı Konyaspor için zor geçerdi. Sadece deplasman değil buradaki maçlarda bile kırmızı beyazlılar bir şekilde gol atardı. Şimdi bakıyorum ev sahibi ekibe eski Sivasspor ile alakası yok. Evet kupada yarı finale kadar çıktılar ama çok yorgun ve mutsuzlar.

Önceki gün haberimizde de belirttik neredeyse takımın maç kadrosunun yaş ortalaması 32. Lig haricinde de başka kulvarda da ilerleyince bu sezon Sivasspor takımının tadı yok. Rıza Çalımbay’ın başarılı Konyaspor maçları da bu sezon ev sahibine yaramayabilir. Bir kere takımın hücum planı sadece Gradel üzerine kurulu, Yatabare ve Caıcedo Gradel hareketli olursa gol atabiliyorlar.

Konyaspor, Alanyaspor deplasmanında olduğu gibi rakibini beklemeden oyunu domine edebilirse Sivas’ın gardı düşecektir. Stanojevic’in elinde iki opsiyon var. Ya Alanya maçı gibi Moreno ve Michalak ile rakip savunmasının arkasına sarkıp geçiş oyunuyla tehlike oluşturacak ya da pas oyunu tercih edip sağda Emreli, ileri uçta Mame Diouf olacak. Açıkçası tahmin edemiyorum. Hoca kazanan kadro bozulmaz diye düşünürse neden Hoca diyemem. Deplasman rahatlığını da düşünürsek, favori Konyaspor’dur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR