Konyaspor, Gaziantep deplasmanında!

Süper Lig'de bu sezon mağlubiyeti bulunmayan İttifak Holding Konyaspor, bugün 6. hafta maçında deplasmanda Gaziantep FK'nın konuğu olacak. Galibiyet parolasıyla maça çıkacak yeşil beyazlılar buradan iyi bir skorla dönerek çıkışa geçmeyi hedefliyor.
Konyaspor, Gaziantep deplasmanında!

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 6. hafta maçında Gaziantep FK'nın konuğu olacak. İlk haftasını BAY geçtiği ligde şu ana kadar 4 maça çıkan ve 1 galibiyet 3 beraberlikle 6 puan toplayarak 11. sıraya yerleşen yeşil beyazlılar, Gaziantep'ten galibiyet alarak gelecek iki hafta üst üste oynayacağı zorlu Başakşehir ve Fenerbahçe maçları öncesi moral bulmayı hedefliyor. Gaziantep FK ile İttifak Holding Konyaspor'un karşı karşıya geleceği 6. hafta maçı Gaziantep Stadyumu'nda bugün saat 16.00 başlayacak. Mücadeleyi hakem Özgür Yankaya yönetecek. Karşılaşma beIN SPORTS HD1 kanalından naklen yayınlanacak.

KONYASPOR'DA 4 EKSİK

Gaziantep FK maçı öncesi Konyaspor'da 4 eksik bulunuyor. Yeşil beyazlılarda uzun süreli sakatlığı bulunan Volkan Fındıklı ile Marin Anicic bu maçta forma giyemeyecek. Yeşil beyazlılarda ayrıca geçtiğimiz günlerde sakatlanan ve henüz hazır olmayan Amir Hadziahmetovic ve Uğur Demirok da bu maçta takımlarını yalnız bırakacak. Öte yandan ev sahibi Gaziantep FK'da da Andre Felipe sakatlığı sebebiyle, Morais ve Mirallas da cezaları sebebiyle Konyaspor'a karşı oynayamayacak.

ANTEP'E KARŞI ZORLANIYOR

İttifak Holding Konyaspor, Gaziantep FK'ya karşı son dönemlerde çıktığı maçlarda kazanmakta zorluk yaşıyor. Doğu Anadolu temsilcisine karşı çıktığı son 10 maçında 3 galibiyet, 3 beraberlik alan yeşil beyazlılar 4 karşılaşmadan da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Yeşil beyazlılar Gaziantep FK'ya karşı son galibiyetini 22 Nisan 2012'de TFF 1. Lig maçında deplasmanda 1-0'lık skorla almıştı. Yeşil beyazlılar adına o maçtaki golü Gaziantep'ten Gökhan Çalışır kendi kalesine atarak kaydetmişti. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında Konya'da oynanan maç 0-0 biterken, ikinci yarıda Gaziantep'te oynanan mücadele ev sahibi ekibin 3-1'lik galibiyetiyle sona ermişti.

KONYASPOR MAÇA HAZIR

İttifak Holding Konyaspor, bugün Gaziantep FK ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün öğle saatlerinde Kayacık Tesisleri'nde Teknik Direktör İsmail Kartal ve yardımcı antrenörler gözetiminde yaptığı antrenmanla tamamladı. Koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman 5’e 2 ile devam ederken, çabukluk hareketleri ve taktik çalışma ile tamamlandı. Yeşil beyazlı kafile saat 16.00'da Konya'dan kalkan özel uçakla Gaziantep'e gitti ve konaklayacağı otele yerleşti.

SMUDICA TAKIMININ BAŞINDA OLMAYACAK

Konyaspor'un bugünkü rakibi Gaziantep FK'nın Teknik Direktörü Marius Smudica, cezası sebebiyle karşılaşmada takımının başında olmayacak. Geçtiğimiz hafta cezası sebebiyle tribünde olan deneyimli teknik adam, takımına direktif verdiği için 4 maç daha ceza aldı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Antalyaspor ile oynanan Süper Lig müsabakasında Gazianteo Futbol Kulübü A.Ş. teknik sorumlusu Marius Ninel Smudica'nın soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı olmasına rağmen protokol tribününden futbolculara ve yedek kulübesinde bulunan kişilere doğrudan talimat vermesinden dolayı cezaya uymaması eylemi nedeniyle 4 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 33 Bin TL para cezası ile cazalandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

MUHTEMEL 11’LER

GAZİANTEP FK: Günay, Djilobodji, Biyik, Mehmet, Oğuz, Maxim, Tosca, Kenan, Kubilay, Güray, Muhammet

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Guilherme, Musa, Jevtovic, Ömer Ali, Milosevic, Shengelia, Kravets

SAAT: 16.00

YAYIN: beIN SPORTS HD1

HAKEM: Özgür Yankaya

STAT: Gaziantep Stadyumu
 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ