Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Konyaspor geri döndü!

Konyaspor geri döndü!

Hafta içi oynanan Sivasspor maçında istediğini alamayan Konyaspor, bunu hafta sonu Karagümrük'le deplasmanda oynayacağı maçla telafi etmek istiyordu. En azından bizim beklentimiz buydu.

Maça ön alanda baskıyla birlikte tempolu ve arzulu başlayan temsilcimiz henüz maçın başı sayılacak dakikalarda talihsiz bir golle 1-0 geriye düşerek iyi başladığı bir maçta avantajı yine rakibine kaptırıyordu.

İLK YARININ SONUCU BU OLMAMALIYDI

Futbol çok enteresan bir oyun rakip ilk yarıda pozisyona dahi girmeden iki gol buldu. Konyaspor ilk yarı itibariyle belki çok etkili bir oyun oynamadı lakin ilk yarıdaki skoru hakedecek bir oyunda oynamadı bana göre.

Maalesef olgunlaştıramadığımız ataklar yerleşim ve savunma dengemizi bozup dönen her topta kalemizde tehlike oluşturmaya devam ediyor yediğimiz iki gole baktığımız zaman yine basit top kayıplarımızın etkisini görüyoruz.

Özellikle Michalak ve Amilton’nun kanatlardaki verimsiz ve ne yaptıklarını bilmeyen doğaçlama oyunları atak olgunluğumuzun önündeki en büyük engel.

Michalak hızını ve dripling yeteneğini pas ve şut tercihleriyle çöpe atıyor. Amilton sahada ne yaptığını bilmeyen etkisiz bir eleman gibi dolaşıyor. Kanatları bu tip oyuncalardan kurulu bir takım kesinlikle üst sıralarda olamaz. Bu sezonki genel durumumuzun oyuncu kalitemizle alakalı olduğunu zaten defalarca söylemiştik. Bu konuyla ilgili konuşulacak ve söylenecek çok şey var lakin buna köşemiz yetmez. Biz bu sezon kanatları prangalı bir takımız...

Her şeye rağmen bu maçla ilgili intibamız bir gol bulursak maçın seyrinin değişeceği yönündeydi.

NİHAYET HOCA NEŞTERİ VURDU

Maça çıkan 11 ne kadar yanlışsa ikinci yarının başındaki değişikliklerde bir o kadar doğruydu. Nitekim bu değişiklikler hem oyuna hemde skora yansıdı nispeten daha yetenekli oyuncaların oyuna girmesiyle atak olgunluğunu yakalayıp çok şükür bunu skora da yansıttık ve güzel bir geri dönüşe imza attık. Mame Diouf’un kafa golleriyle skoru 2-2 ye getiren temsilcimiz bu dakikadan sonra moral anlamında da rüzgarı arkasına almıştı. Adil tamda bu dakikalarda 2 metreden topu dışarı değilde içeriye atmayı başarsa sonuç bizim adımıza daha farklı olabilirdi.

MAME DIOUF RESİTALİ

Fakat tam böyle bir maçtan 1 puanla ayrılmayı düşünürken 89.dakikada yediğimiz şok golle derin bir sessizlik yaşadık. Mağlubiyeti hazmetmeye çalıştığımız anlarda Diouf bir kez daha sahneye çıktı ve “kaliteli golcü nasıl olur” dersi vererek 90+5’de skoru yeniden dengeledi. Özellikle maçın ikinci devresinde ,Muhammet, Bütüçi, Guilherme ve tabiki Diouf dörtlüsünün muazzam iş birliği sonucu oyuna ve skora olan etkisiyle bu maçı çevirebildik. Futbolun kaliteli oyuncularla geliştiği ve güzelleştiği olgusuna bir kez daha şahitlik etmiş olduk.

Önceki iki haftaya nazaran takımın isteği arzusu ve mücadelesi bu maç özelinde artılarımız oldu inşallah bu geri dönüş iç sahadaki maçlar içinde bir sinerji oluşturur ve ligde bundan sonraki muhtemel çıkışımıza vesile olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR