Muhammet Delal

Muhammet Delal

Konyaspor gözüme hiç hoş görünmedi!

Konyaspor gözüme hiç hoş görünmedi!

Ligin ilk maçı her zaman oyun olarak keyif vermese de futbola olan özlem nedeniyle iple çekilir. Rize ve Konya seyircisi de takımlarını ilk kez nem oranı yüksek bir havada seyretme fırsatı buldu. Her iki takım da orta sahayı elinde tutarak rakibe baskı oluşturmaya çalıştı ancak iki ekip de hücum bölgesinde istediğini yapamayınca oyuna hükmedemedi. Zaman zaman Rizespor zaman zaman da Konyaspor'da bireysel oyuncular ön plana çıktı. Fakat gol için gerekli olan beceri bir türlü olmayınca maçın hakkı beraberlik olarak ortaya çıktı. Her iki takımın topa sahip olma oranı koşu mesafesi dikkate alındığında bir puan iki takım içinde önemli.

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan çok sevdiğim bir ağabey. Konya’ya geldiğimde ziyaret ederim. Bu maç öncesi de görüştük, muhabbet ettik. Acizane birkaç kanaatimi paylaşmak istiyorum. Maçı izleyince gördüm, dostane paylaşmam gerek diye düşünüyorum. Konyaspor geçen yıldan daha uzak bir görüntü çizdi. Üstelik bu yıl birde UEFA Avrupa ligi var. Kadro çok dar geldi bana. Göze batan yeni bir transfer göremedim, yedek kulübesinde ise tanıdık kimse yok. Haliyle beni değil ama Konyaspor taraftarlarını heyecanlandıracak oyuncu yok gibi. Anadolu’nun gururu Konyaspor’a yakışan transferler yapılmalı bence.

Neyse biz sözümüzü söyledik. Bu maçta kazanılan bir puanın yanında maç öncesindeki dostluk görüntüleri de gelecek adına iyi sinyaller verdi.

Evet maçta daha önemlisi dedik ya maç öncesi her iki takım yöneticileri 15 Temmuz’da zor bir süreç atlatan ülkemiz adına şehit düşen vatandaşlarımız için Rize meydan Şeyh cami yanında yapılan demokrasi şehitleri anıtına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Fatiha okunarak başlayan dostluk yemekle devam ederek maçta da zirve yaptı. Bu olumlu hava maça siyaset etti her iki takım teknik heyet ve futbolcuları maç boyunca birbirlerine karşı iyi niyetli centilmence davrandılar. Maç da zaten dostça başladı ve bitti. Yani Rize’de her şeyden önce insanlık ve dostluk kazandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammet Delal Arşivi
SON YAZILAR