Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor, mağlubiyeti hak etmedi

Konyaspor, mağlubiyeti hak etmedi

Mustafa Reşit Akçay hocanın takımının alacağı sonuçları tahmin etmek oldukça zor. Ancak takım hem hızlı hem de fazlasıyla heyecanlı oyunlar vaadediyor.

Maalesef Konyalı futbolseverler bıçakla sahaya giren futbol teröristleri yüzünden bu heyecanı (tahkim cezayı indirmezse ) 5 maç yaşayamayacak.

Trabzon’da yüksek neme rağmen yüksek tempo vardı.  Okay Yokuşlu’nun hatasını iyi değerlendiren Fofana maçın hemen başında takımını öne geçirdi. 

Ancak Atiker Konyaspor skor avantajını fazla koruyamadı. Burak,  Ali Turan ve Moke’nin birlikte kafaya çıktığı pozisyonda ikisinin arasından yükselerek golü atınca Vukovic’in kulaklarını çınlattık.

Yenilen gol dışında ceza sahasına yapılan yüksek ortalar hayli tehlikeli oldu.  Geçen yıl Vukovic’in oynamadığı maçlarda da Atiker Konyaspor aynı sıkıntıyı yaşamıştı.  Yönetim ve teknik heyet gerekli sinyali almıştır.  Savunmaya hava topları iyi ve çok da ağır olmayan bir stoper takviyesi şart.

Fofana kanadını etkili kullandı.   Pereira,  Fofana karşısında çok zorlandığı için işi pisliğe döktü,  17. Dakika civarlarında bir pozisyonda yerde kalan Fofana’nın bacağına kasten bastı. Hakem ya görmedi ya görmezden geldi.

Pereira Fofana’ya oynamaya devam etti. İlk yarının sonuna doğru Fofana’ya sert girdi. Sinirlenen Fofana rakibini itince Pereira, bu sefer kendisini yere attı.  Pereira, Fofana’yı attırmaya çalışsa da hakem yemedi.

Trabzonspor bana kalırsa ilk yarıya on kişi gitmeliydi. Pereira’nın oyunda kalmaması gerekirdi. İkinci yarı hakem bir kırmızı kartı daha atladı.

52. dakikada gelişen Atiker Konyaspor kontratağında Durica’nın Traore’ye yaptığı insanlık dışı hareket faul değil Traore’nin futbol hayatını bitirmeye teşebbüstü. Bu futbol kabasına kırmızı kart gösterilmeyecekse merak ediyorum hangi pozisyonda kırmızı kart gösterilecek. Traore’nin ölmesi mi gerekirdi. Traore ölmedi ama oyuna da devam edemedi. Bu yazıyı yazdığım zaman Traore’de kırık şüphesi vardı.

Traore’nin yerine Musa Araz girdi. Atiker Konyaspor sahada tipik santraforu olmadan oynamaya başladı. Maçın temposu ikinci yarı biraz düşer gibi olsa da Atiker Konyaspor savunmayı ileride kurduğu için zaman zaman pozisyon verdi. Burak ve Matus Bero bu pozisyonları değerlendiremezken bu pozisyonlardan daha net pozisyonları Atiker Konyaspor buldu.

Atiker Konyaspor Ömer Ali ve Musa Aras ile yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi.  Özellikle Musa’nın Trabzon kalecisi yerdeyken yaptığı vuruşu Trabzon savunması çizgiden çıkarması maçın kırılma anı oldu.

Uzatmalarda Moke’nin hatasıyla Atiker Konyaspor uzatmalarda Burak’ın ayağından ikinci golü yiyince hiç de hak etmediği bir mağlubiyet aldı. Trabzonspor, dokuz kişi maçı hem onbir kişi hem de galip tamamladı.

Hava toplarındaki zafiyetin giderilmesi dışında Atiker Konyaspor’un oyun içinde tempoyu kontrol edip zaman zaman aktif dinlenmeye geçmesi gerekir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR