Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor nereye koşuyor?

Konyaspor nereye koşuyor?

Pazartesi akşam Konyaspor için güzel bir akşam olur, soğuk Konya günlerinde aldığı puanla içimizi ısıtır, önümüzdeki haftalara güzel bakmamız sebep olur diye umuyorduk.

Bu umudumuz sadece ümit olarak kaldı. Çünkü Konyaspor maalesef Sivasspor’a yenildi. Ama bu nasıl bir kaybetmek? Son 10 yılda Konyaspor’un bu kadar kötü bir maçını hatırlamıyorum. Özellikle ilk yarı. Ne pas yapıyor, ne geçiş hücumlarında etkin, ne de defans yapıyor. Ortalama bir amatör takımın yaptığı hatalarla ilk yarı geçti.

Zaten Sivasspor’un ligin iyi takımlardan birisi olmadığını söylüyorduk. Defansı ve kalecisi Süper Lig’in altında bir ortalamada. Uzaktan şut atmakla ilgili uyarılarımız vardı. Maalesef hiçbir şekilde uzaktan şut atılıp, kaleci Ali Şaşal yoklanmadı. Konyaspor’un isabetli şutu yok.

İkini yarı bir canlanma oldu. Maçı berabere bitirmek, en azından bir puan almak, galibiyet için belki bir şans bulmakla ilgili hoca değişiklikler yaptı. Fakat hiçbir hareket olmadı. Konyaspor sanki üzerine bir ölü toprağı serpilmiş gibi ne yaptığını bilmeyen, eski günlerinde çok uzak bir görüntü içerisindeydi. Bu takım nasıl buraya geldi çok merak ediyorum.

Tehlike çanlarının Konyaspor için sonuna kadar çaldığını söylememiz lazım. Lig’in ikinci yarısı başlamak üzere. Konyaspor’un zor bir fikstürü, maçları var. Bu kadroyla ikinci yarının iyi geçmesini ummak çok iyi niyetli bir yaklaşım olur. Kesinlikle bu kadro ikinci yarıyı bu şekilde çıkartamaz. Bunu bütün spor otoriteleri görüyor ve söylüyordur.

Özellikle yeni Başkan Ömer Korkmaz yönetim kuruluna hatırlatmamız gerekiyor. Acil takviyelerle ikinci yarıya başlanmalı. Yol yakınken bu uyarımızı yapalım.

Maçı kaybettik. Moralimiz bozuk eve dönerken dünyada pek görülmeyen bir hadiseyi gördük. Ankaragücü-Rizespor maçında Hakem Halil Umut Meler’e, Ankaragücü Başkanı bir saldırıda bulunmuş, yumruk atmış. Kamuoyu ve spor gündemi bununla çalkalandı. Dünyada bu konuşuldu. Nasıl şaşırdım, nasıl üzüldüm. Nasıl böyle bir hareket yapabilir? Anlayamadım.

Hakem Halil Umut Meler’e yapılan bu hareketi şiddetle kınıyorum. Gerekli cezalar suçlululara verildi. Tutuklamalar var. Türk futbolu için pazartesi akşamı umarım yeni bir milat olur. Türk sporu bu tür şiddet olaylarından uzaklaşılması için bir sebep olur. Umarım genel bir cezalandırılma uygulanır. Ve Türk futbolu rahatlar.

Bu vesileyle Hakem Halil Umut Meler’e geçmiş olsun diliyorum. Spor kamuoyuna da şiddetten uzak günler ümit ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR