Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor, sürprize izin vermedi!

Konyaspor, sürprize izin vermedi!

Küme düşmüş ve ligde bir hedefi kalmamış Malatyaspor deplasmanında Konyaspor karşılaşmaya hızlı başladı. Bytyqi’nin santimlik ofsaytla iptal edilen golünden sonra Konyaspor öne geçmek için fazla beklemedi. Abdülkerim korner vuruşundan gelen topu kafayla ağlara gönderince Konyaspor öne geçti. Konyaspor tam tempo tutturmuşken gole giden Michalak’ı düşüren Gaston Kampi atılınca Malatyaspor 10 kişi kaldı.  Ahmet Hassan’ın kafası ile fark ikiye çıkınca takımın üzerine bir rehavet çöktü. Ne olduysa rakip 10 kişi olduktan sonra oldu. Rakibin 10 kişi kalması Konyaspor’a yaramıyor. İç sahadaki Göztepe ve Gaziantep maçlarında görmüş olduğumuz senaryonun bir benzeri gerçekleşti. Konyaspor öne geçip rakip 10 kişi kalınca Konyaspor tempo düşürüyor ve etkili oyun görüntüsü kayboluyor.

REHAVET MAÇI ZORA SOKTU
İkici yarı Tetteh frikikten farkı bire indirirken Konyaspor’un lakayt oyununun cezasını kesti. Nejc Skubic ile Konyaspor skoru 3-1 yaptığında Konyaspor derin bir nefes almak istedi. Ancak takım disiplininden uzak ciddiyetsiz oyun devam ettiği için bireysel bir hatadan Tetteh kazandığı penaltıyı Dicko gole çevirdi. Fark yeniden bire inince Konyaspor taraftarları diken üstünde maçın tamamlanmasını bekledi. Aynı şekilde İlhan Palut da tedirgindi.  Sarı kartlı Adil’i Musa ile yorulan Soner’i Musa ile değiştirdi. Rakip eksik olmasına rağmen tedbir alma ihtiyacı hissetti. Aslında maçın gidişatına göre skor farka gitmeliydi. Ancak Konyaspor adeta maçın farka gitmesini istemiyor gibi. Rakipleri eksilince sürekli vites küçültüp tempo düşürüyor. Konyaspor’un mücadelesinden çok rakibin gücünün olmaması bir sürprize izin vermedi.

MÜHİM OLAN KAZANMAK
Ligin bitmesine 4 hafta kaldı. Konyaspor ikinci sıra için Fenerbahçe'yi takibe devam etti. Bu vakitten sonra ben tabelaya bakarım. Önemli olan üç puan. Kaybın telafisi olmayacağı maçlarda skor daha önemli. Yeni Malatya maç başlangıcı kötü değildi. Skoru yakalayıp rakip 10 kişi kalınca Konyaspor rehavete girmesine rağmen sonuç almasını her şeye rağmen takdir ediyorum. Karagümrük maçında dolu bir tribün bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR