Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor yönetiminin cevap vermesi gereken sorular

Konyaspor yönetiminin cevap vermesi gereken sorular

Atiker Konyaspor başkanı Ahmet Şan’ın hakkındaki FETÖ soruşturmasından dolayı istifa etmesinden sonra Atiker Konyaspor yönetimi yoluna devam etme kararı verdi.

FETÖ iddialarını bir kenara bırakıyorum. Bence Atiker Konyaspor yönetiminin cevaplaması gereken çok daha önemli sorular var.

Geçen sezon Türkiye Kupası’nı kazanan, önceki sezon da ligi üçüncü bitiren bir kadroya hangi mantıkla 15 yeni transfer yapılır? Lige yeni çıkmış bir takım olursunuz anlarım. Ya da küme düşmekten son anda kurtulursunuz, kadroda revizyona ihtiyaç vardır yine anlarım. Ancak geçen sene paçayı zor kurtaran Bursaspor bile 15 transfer yapmadı.

Konyaspor kimsenin babasının malı değil. Tüm Konya şehrinin gözbebeği, Konyalıların ortak değeridir.  Konyaspor’un gelirlerini hoyratça harcamaya kimsenin hakkı yok.  Kulübün önceki yıllarda düştüğü durum hala hafızalarda. 

Başkanın istifasından sonra yönetim kurulu madem yoluna etme kararı aldı,  o halde yönetim bazı soruları cevaplamak zorundadır.

Öncelikle yapılan 15 transfer M.R. Akçay’ın isteği doğrultusunda mı yapıldı?

Transferlere kim karar verdi?

Neden 15 transfer yapma ihtiyacı hissedildi?

Yapılan bu 15 transfer için ne kadar bonservis bedeli ödendi?

Yeni transferlere ne kadar maaş ödenecek ve kaç yıllık kontratlar yapıldı?

Yeni transferlerde hangi menajerlerle çalışıldı. Transferlerin yapılmasında tek bir menajer mi yoksa birden fazla menajer mi aracılık etti? Bu menajer ya da  menajerler kimlerdir, lisanslı menajerler midir?

Ne kadar menajerlik ücreti ödendi?         

Eski oyuncular ile yeni oyuncuların maaşları arasında fark var mı? Kulüp içindeki maaş dengesi bozuldu mu?

            Mesela Asamoah Gyan Bursaspor’a yıllık 2 milyon maaşla transfer edileceği sırada Bursa yerel basınında bu transferle ilgili menajer oyunları olduğuna dair çıkan haberler üzerine transferden vazgeçilir. Kayserispor başkanı sonuçta oyuncu ile doğrudan temas kurarak aylık 700 bin Euro maaşla oyuncuya imza attırır. Şimdi 2 milyon Euro nere 700 bin Euro nere.

            Konyaspor’da bu sezon yapılan transferlerin maliyetleri devlet sırrı gibi saklanıyor. Yönetim devam edecekse bu konularda kafalarda soru işareti olmamalı.

           

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR